Dominic Thiem beëindigt carrière eind 2024

Dominic Thiem heeft op Instagram aangekondigd dat hij aan het einde van dit ATP-seizoen zijn tenniscarrière zal beëindigen. De 30-jarige Oostenrijker -in 2020 de sterkste op de U.S. open- deelde dit nieuws in een video. Thiem kampt al jaren met een slepende polsblessure die hem verhinderd op zijn oude niveau terug te kleren.

Thiem kijkt uit naar de toekomst

“Het is niet zoals ik het gewild had, maar ik heb lang nagedacht over dit moment. Ik heb succes ervaren en het avontuur was ongelooflijk. Ik ben daar dankbaar voor. Ik ben echter tot de conclusie gekomen dat dit de enige juiste beslissing is. Ik kijk uit naar de toekomst”, aldus de voormalig nummer 3 van de wereld. Wat Thiem gaat doen meldde hij niet.


“Ik heb succes ervaren en het avontuur was ongelooflijk. Ik ben daar dankbaar voor.”

Dominic Thiem


U.S. open 2020

Het absolute hoogtepunt uit Thiem’s carrière was in 2020 toen hij de U.S. open won. Eerder dat jaar verloor hij in 5 sets van Novak Djokovic de finale van de Australian open. Daarnaast bereikte hij in 2018 en 2019 de finale op Roland Garros die hij beide keren verloor van Rafael Nadal.

Thiem is door zijn zware polsblessure gezakt naar een plek buiten de top 100 op wereldranglijst. Bij het masters-1000 toernooi van Madrid sneuvelde hij twee weken geleden al in de kwalificaties. Zijn laatste wedstrijd op ATP-niveau won hij begin april in het Portugese Estoril.

Het laatste toernooi dat Thiem zal spelen lijkt de Erste Bank open in Wenen te worden. Dit toernooi wordt van 21 tot en met 27 oktober in de Oostenrijkse hoofdstad afgewerkt.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Dominic Thiem beëindigt carrière

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Dominic Thiem beëindigt carrière + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Dominic Thiem beëindigt carrière… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten