De Jong verliest in 3 sets van Sinner op Australian open

Jesper de Jong heeft in de tweede ronde van de Australian open in Melbourne niet kunnen stunten tegen de als vierde geplaatste Jannik Sinner. Onder het gesloten dak van de Margaret Court arena verloor de Nederlandse qualifier met 6-2 / 6-2 en 6-2. Omdat het regende in Melbourne kon er alleen worden gespeeld op de banen met een afsluitbaar dak.

De Jong begint sterk

Het duel duurde net iets meer dan 100 minuten. Sinner voltooide de wedstrijd op zijn eerste wedstrijdpunt nadat een forehand van De Jong in het eindigde. De Jong was het duel sterk begonnen en won zijn eerste twee servicegames overtuigend.

Na een 2-1 voorsprong in de eerste set verloor hij echter vijf games op een rij. Na de eerste set onderging De Jong een behandeling aan zijn vermoeide bovenbenen. Voor het duel met Sinner had de Haarlemmer al aangegeven dat hij fysieke ongemakken had na vier gespeelde duels inclusief de kwalificaties.

De jonge Nederlander kon het hoge tempo van Sinner steeds moeilijker behappen en begon moeizamer te bewegen. Op eigen service wist hij nog wel enkele games te pakken maar het duel werd geen moment een echte wedstrijd. Dat zagen ook de voormalige dubbelspelpartners Paul Haarhuis en technisch directeur van de K.N.L.T.B. Jacco Eltingh op de tribune.


“Hij is een goede speler. Het is mooi om te zien dat hij dit niveau heeft gehaald.”

Jannik Sinner


Sinner serveert ijzersterk

Sinner serveerde zeer sterk en verloor gedurende de wedstrijd slechts tien punten op zijn eigen service. Hij gunde De Jong geen enkel breakpoint en benutte er zelf zes van de twaalf die hij kreeg.

“Hij is een goede speler. Het is mooi om te zien dat hij dit niveau heeft gehaald. Hij is net als ik een jonge speler en ik wens hem het allerbeste. Ik weet zeker dat hij nog veel meer wedstrijden in het hoofdtoernooi van de grand slams gaat spelen”, zei de 22-jarige Sinner na afloop van de wedstrijd op de baan.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

De 23-jarige Noord-Hollander stond voor het eerst in zijn carrière in het hoofdschema van een grand slam. Hij won afgelopen week drie kwalificatiewedstrijden en wist zijn debuteerde met een knappe vier-sets zege op de Argentijn Pedro Cachín.

Sinner versloeg in de eerste ronde Botic van de Zandschulp. De Italiaan geldt na Novak Djokovic en Carlos Alcaraz als een van de titelkandidaten in Melbourne. De Italiaan stond nog nooit in de finale van een grand slam. Zijn beste prestatie is een halve finale tijdens het toernooi van Wimbledon.

Tallon Griekspoor is na de uitschakeling van De Jong de enige Nederlander die nog in het mannentoernooi actief is. Hij neemt het in de tweede ronde op tegen het Franse toptalent Arthur Fils.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport die er is, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jesper de Jong

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jesper de Jong + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jesper de Jong… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten