Swiatek met moeite door op Australian open 2024

Iga Swiatek heeft zich met de nodige moeite verzekerd van de tweede ronde op de Australian open. De Poolse nummer één van de wereld had het in de eerste set lastig tegen de voormalig winnares Sofia Kenin. Oud-winnares Angelique Kerber uit Duitsland werd bij haar terugkeer in Melbourne direct uitgeschakeld.

Swiatek na moeizame eerste set overtuigend verder

De 22-jarige Poolse rekende in twee sets af met haar 25-jarige tegenstander die momenteel net buiten de top-40 staat. Kenin mocht in de eerste set bij een 5-4-voorsprong nog serveren voor setwinst maar de Poolse brak haar tegenstander en won de daaropvolgende tiebreak.

De Poolse had in de tweede set minder moeite met Kenin -winnares van de Australian open 2020- en won de wedstrijd uiteindelijk met 7-6 en 6-2. Swiatek die vorig jaar al in de vierde ronde uitgeschakeld werd uitgeschakeld speelt in de volgende ronde tegen Danielle Collins uit de Verenigde Staten.


“Ik kan niet zeggen dat ik hier een gemakkelijke loting heb.”

Iga Swiatek


Kerber redt het niet

Oud-winnares Kerber slaagde er op de Australian open niet haar rentree met een overwinning te bekronen. De 35-jarige Duitse -lang afwezig vanwege de geboorte van haar eerste kindje- moest haar meerdere erkennen in de eerder genoemde Collins. De Amerikaanse was met 6-2 / 3-6 en 6-1 te sterk.

Voor Kerber was het haar eerste Grand slam-toernooi sinds Wimbledon twee jaar geleden. Ze maakte eerdere deze maand haar rentree in de landenwedstrijd om de United cup. Kerber won de Australian open in 2016 na winst tegen Serena Williams in de finale.

Ook voormalig winnares Naomi Osaka (2019 en 2021) keerde terug na een jaar afwezigheid wegens zwangerschap, maar ook voor de Japanse liep de eerste ronde uit op een teleurstelling: Caroline Garcia uit Frankrijk en als zestiende geplaatst, was de Japanse met 6-4 en 7-6 de baas.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Iga Swiatek

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Iga Swiatek + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Iga Swiatek… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten