Nummer 1 Świątek ontsnapt tegen Collins

Iga Świątek is donderdag heeft donderdag met het nodige geluk de derde ronde bereikt van de Australian open. De Poolse nummer één van de wereld knokte zich in drie sets langs de Amerikaanse Danielle Collins met 6-4 / 3-6 en 6-4.

Świątek ontsnapt

In de derde set stond Świątek 2 breaks achter maar slaagde er toch in de wedstrijd om te draaien. Na meer dan 3 uur benutte de Poolse haar derde matchpoint. Ze brak Collins zo voor de derde achtereenvolgende keer. Świątek besloot het duel met een geweldige backhand langs de lijn om daarna vol ongeloof haar racket in de lucht te gooien.

“Ik weet niet wat er zojuist is gebeurd. Ik kon al bijna het vliegtuig pakken. Maar ik wilde blijven vechten tot het einde, alleen Danielle speelde een perfecte wedstrijd. Na de eerste set begon ze ineens veel harder te slaan en ik wist daar niet mee om te gaan. Ik ben erg trots op mezelf dat ik uiteindelijk heb gewonnen”, zei de 22-jarige Świątek na afloop tijdens het on-court interview.

Kort voor het interview had Collins gefrustreerd de Rod Laver Arena verlaten. De Amerikaanse -in het verleden verliezend finaliste in Melbourne- won slechts vier punten minder dan de Poolse nummer 1 (104 om 100).


“Ik weet niet wat er zojuist is gebeurd. Ik kon al bijna het vliegtuig pakken.”

Iga Świątek


Świątek op zoek naar eerste Australian open-titel

Świątek is in Melbourne op zoek naar haar eerste titel op de Australian open. Vorig jaar verloor ze al voor de kwartfinales in Melbourne. Świątek die nog nooit de eindstrijd wist te bereiken is een viervoudig grand slam-kampioene. Zo won ze drie keer Roland Garros en één keer de U.S. open. In de volgende ronde ontmoet ze de Tsjechische Linda Noskova.

De Australian open is het favoriete grand slam van Danielle Collins. In 2022 stond ze in Melbourne al eens in de finale. Twee jaar geleden verloor ze in de eindstrijd van de inmiddels gestopte Ashleigh Barty.

Op de persconferentie na de wedstrijd maakte de dertigjarige Amerikaanse bekend dat ze volgend jaar niet meer terugkeert in Melbourne. “Dit wordt mijn laatste tennisseizoen. Ik weet nog niet precies wanneer ik stop, maar ik kijk uit naar het einde van mijn carrière”, zei de Amerikaanse. “Mijn carrière betekent veel voor me, maar er is meer dan een wedstrijd winnen of verliezen.”

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – de Australian open

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over de Australian open + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over de Australian open… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten