Tennis toppers in enkelspel door naar halve finales

De Australian open nadert haar ontknoping met de kwartfinales in het dames- en heren enkelspel. Met nog slechts één kwartfinale te gaan, tussen Rafael Nadal en Dominic Thiem, maakt grandslamtennisblog.com de balans op. Bij de dames zien we een aantal vertrouwde tennis toppers in de halve finales in de persoon van de Australische publieks favoriet Asleigh Barty, de Roemeense Simona Halep en -toch wel- de verrassing dit toernooi Garbiñe Muguruza. De Spaanse voormalig nummer één die na een lange afwezigheid met Conchita Martinez aan haar zijde de weg omhoog weer heeft gevonden. Het kwartet tennis toppers wordt gecompleteerd door de debutante in de halve finales Sofia Kenin uit de V.S.

Vertrouwde namen bij de heren op de AO2020

Bij de mannen zien we na de kwartfinales een aantal zeer vertrouwde tennis toppers in de halve finales… Roger Federer en Novak Djokovic. Federer die maar liefst zeven matchpoints, een liesblessure en Tennys Sandgren overleefde in de kwartfinale neemt het voor de 50ste keer op tegen de favoriet voor de titel Djokovic. De Serviër was in zijn kwartfinale overtuigend te sterk voor de Canadees Milos Raonic die tot dan toe geen set had verloren. Op enkele breakpoints na en een derde set tie-break was Djokovic simpelweg te goed.

Voor Federer is te hopen dat zijn fysieke problemen geen belemmering vormen om de Serviër te bestrijden. De zesvoudig kampioen was na zijn wedstrijd echter opgewekt en vond niet alleen dat hij de halve finale eigenlijk niet verdiende maar meldde na de wedstrijd dat zijn blessure gedurende de wedstrijd minder werd en hij goede hoop had op een eventuele titel.

Debutant Zverev

Alexander Zverev is de debutant in de halve finales op een grand slam, de Duits-Russische belofte die vorig jaar wat terugviel maakte zijn potentie eindelijk waar met een zeer goede en degelijke overwinning op marathon-man “Stan the man Wawrinka”. Zverev die al meerdere toernooien, de ATP finales en masters toernooien won kwam tot op heden niet verder dan 2 kwart finales in Parijs de afgelopen jaren. Met 1-6 / 6-3 / 6-4 en 6-2 was Zverev duidelijk een maatje te groot voor Wawrinka. Naast Zverev waren ook Halep en Muguruza zeer overtuigend in het behalen van de halve finale, beide dames nemen het donderdag -voorafgaand aan Federer versus Djokovic- tegen elkaar op. Muguruza leidt de head to head met 3-2 en won ook de enige grand slam ontmoeting (halve finale Roland Garros) tussen beide dames.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website van de #AO2020

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de huidige tennis toppers, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – kwartfinales Australian open

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over kwartfinales Australian open + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over kwartfinales Australian open… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten