Bertens kansloos tegen Garbiñe Muguruza

Kiki Bertens is op de Australian open 2020 kansloos uitgeschakeld na een twee sets nederlaag tegen Garbiñe Muguruza uit Spanje. Bertens die zonder setverlies in de vierde ronde was gekomen verloor binnen 70 minuten met 6-3 / 6-3 van de voormalig nummer één van de wereld. 

De eerste set voor Garbiñe Muguruza

Bertens speelde al voor de tweede keer op het centre court in Melbourne maar kwam niet toe aan haar “normale spel”. Ook haar twee jaar jongere opponente begon nerveus en schonk haar bij de start met uiteindelijk een dubbele fout een servicebreak: 1-0. Na een directe re-break was de zesde game van de set beslissend voor de eerste setwinst van Garbiñe Muguruza. Het werd 4-2 en even later stond de 6-3 score op het bord.

Ook de tweede set voor Garbiñe Muguruza

De tweede set liet helaas voor Bertens hetzelfde spelbeeld zien. Wederom waren er twee breaks achter elkaar maar op 2-2 maakte Bertens het zichzelf weer onnodig moeilijk. Na een dubbele fout op breakpoint nam Muguruza een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf. Na winst tegen de nummer vijf van de plaatsingslijst Elina Svitolina was ook Bertens kansloos tegen de huidige nummer 32 van de wereld. Voor Bertens die achteraf meldde “Dat het gewoon kloten was om het maar zo te zeggen.” rest nu de terugreis en het vervolg van het WTA seizoen.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // profiel Garbiñe Muguruza op website AO2020

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de K.N.L.T.B. lente competitie, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Muguruza

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Muguruza + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Muguruza… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten