Nike Air Zoom Vapor Cage 4 heren

Zij aanzicht Nike Air Zoom Vapor Cage 4 - wit/duo
Buitenzijde zijkant Nike Air Zoom Vapor Cage 4 - wit/duo
Zijkant Nike Air Zoom Vapor Cage 4 - wit/duo
Achterzijde zijkant Nike Air Zoom Vapor Cage 4 - wit/duo
Zij aanzicht Nike Air Zoom Vapor Cage 4 - zwart
Buitenzijde zijkant Nike Air Zoom Vapor Cage 4 - zwart
Zijkant Nike Air Zoom Vapor Cage 4 - zwart
Nike Air Zoom Vapor Cage 4 - zwart

De mooiste tennisschoen van dit moment??? Persoonlijk ben ik van mening dat dit inderdaad een van de mooiste en “hipste” tennisschoenen van dit moment is en dat kan bijna niet anders dan een schoen van Nike zijn. De Nike Air Vapor Cage 4 is speciaal ontworpen voor Rafael Nadal en voor deze langverwachte update heeft Nike de beste eigenschappen van de Cage- en Vapor-lijnen gecombineerd in deze hybride schoen. De schoen is in vele uitvoeringen voor heren en dames te verkrijgen en in dit artikel kijken we naar de 2 mooiste versies -in mijn optiek- die de heren uitvoering heeft te bieden. Ook op de dames versie gaan we later uitgebreid in.

Boordevol Nike technologie

De Nike Air Vapor Cage is de vierde versie van de Cage schoen van Nike, zelf heb ik op de tweede versie gespeeld en ben nu de “trotse” eigenaar van een schoen uit de vierde versie (zomer 2020). De Nike Air Zoom Vapor Cage 4 is één van de meest lichte en op snelheid georiënteerde tennisschoenen van Nike. De schoen vormt zich naar je voet voor een aansluitende pasvorm en biedt extreem responsieve demping zodat je super snel kunt sprinten en draaien. Dit is ook zeker een vooruitgang t.o.v. de tweede versie. Dat was een mooi vormgegeven schoen die op zich prettig liep en speelde maar die wel een beetje zwaar oogde en soms ook aanvoelde.

De lichte schoen uit de vierde serie is voorzien van een bovenwerk van textiel en het Dynamic Fit systeem die je middenvoet en voetholte omhult voor een strakke pasvorm. De Zoom Air unit in de hak levert, directe, responsieve demping en schokbescherming. De buitenzool is gemaakt van XDR, oftewel extra duurzaam rubber, en biedt een hogere duurzaamheid op slijtgevoelige plekken als de hak en de voorvoet. Het profiel van de buitenzool maakt de schoen geschikt voor hardcourt, gravel en smashcourt ondergronden.

Prachtige vormgeving van Nike

De schoen is een heerlijke schoen om op te spelen maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de schoen -net als de tweede versie- gewoon ook waanzinnig is qua ontwerp. Dat is natuurlijk niet de meest belangrijke reden om een schoen aan te schaffen maar de combi van een geweldig design en een zeer fijne schoen maken dit de mooiste tennisschoen van dit moment.

De witte en zwarte versie zijn beide uitgevoerd in een combi design dat vrijwel overal bij staat. Daarnaast zijn er ook een aantal “basic” uitvoeringen waarvan ik sommige qua vormgeving iets minder vindt maar dat is ook deels een kwestie van smaak. Deze versies steken er echter met kop en schouders bovenuit. De combinatie van fluor roze en wit aan de buitenzijde en de fluor groen en blauwe combi maken deze schoen van Nike tot een absolute must have. Voor de zwarte versie geldt dit ook… een schoen waarmee je op menig (tennis)feestje gezien mag worden, of dit nu op de baan of na afloop is!!!

Enige minpuntje

Is er dan helemaal niets op de Nike Cage 4 aan te merken? Ik vind van wel… en dat is ook de reden dat ik geen 10 overall heb gegeven. Het enige minpuntje is dat het aantrekken van de veters niet helemaal top is. De veters aan de binnenzijde zitten in een rechte lijn onder elkaar in tegenstelling tot de buitenzijde en daardoor vind ik dat je de veters aan de binnenzijde wat minder strak lijkt aan te kunnen trekken. Dat gevoel verdwijnt snel wanneer je de schoen draagt en deze zich vormt naar je voet, maar ik zou me voor kunnen stellen dat spelers die hun veters graag erg strak aantrekken soms het idee kunnen hebben dat de schoen aan het begin niet helemaal zo strak zit als dat ze wensen.


Op deze pagina’s behandelen wij tennis (gerelateerde) producten en beoordelen deze. Dat kunnen fashion items zijn zoals bijvoorbeeld oude tennisschoenen zoals de Adidas Stan Smith of oude shirts die op Ebay te vinden zijn. Maar ook nieuwe rackets, tennisschoenen of kleding die op de grand slams verkocht worden. De artikelen worden bekeken met een “vormgevers oog”. Dat kan dus betekenen dat een racket geweldig is om mee te spelen maar qua vormgeving niet echt aansprekend is. Of natuurlijk vice versa, een prachtig vormgegeven racket dat volstrekt onbespeelbaar is.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Nike – tennisdirect.nl

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennisschoen zoals de Nike Air Zoom Vapor Cage 4 heren, kijk dan eens op tennisdirect.nl

Grandslamtennisblog.com – Nike Air Zoom Vapor Cage 4 heren

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste tennisnieuws over Nike Air Zoom Vapor Cage 4 heren + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nike Air Zoom Vapor Cage 4 heren… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten