Djokovic gediskwalificeerd op de US open 2020

Novak Djokovic is vandaag op een bizarre uitgeschakeld op de US open. De 33-jarige Djokovic werd gediskwalificeerd tijdens zijn wedstrijd in de vierde ronde tegen Pablo Carreno Busta. Djokovic raakte -bij het gefrustreerd wegslaan van een bal- een lijnrechter in haar hals. Djokovic die op dat moment na een aantal gemiste setpunten tegen 5-6 achterstand aankeek leed met de diskwalificatie zijn eerste en duurste nederlaag van het jaar.

Zeldzame uitsluiting op grand slam niveau

De zeldzame uitsluiting van Djokovic was de eerste diskwalificatie tijdens een grand slam toernooi in 20 jaar. Destijds werd Stefan Koubek op Roland Garros gediskwalificeerd. De uitsluiting is kortom een zeer zeldzaam besluit van de toernooiorganisatie zeker als het gaat om de huidige nummer één van de wereld bij de mannen.

Geen persconferentie

Djokovic verliet het Flushing Meadow tennispark in New York direct en gaf geen persconferentie. De organisatie van de US open liet daarop weten dat hij zowel zijn punten voor de wereldranglijst als zijn verdiende geld dit jaar kwijt is. Djokovic was de overweldigende favoriet om het tweede grand slam toernooi van het jaar te winnen. 

Kwestie van tijd

Dankzij de afwezigheid van Rafael Nadal en Roger Federer leek een achttiende major slechts een kwestie van tijd om het gat naar all-time recordhouder Federer tot twee te verkleinen. Maar aan het einde van de eerste set ging het mis voor de Serviër. Na een onverwachte break sloeg hij de tennisbal die nog in zijn broek zat weg. Die raakte een vrouwelijke lijnrechter vol waarop de vrouw neerging. Na een minutenlange discussie waarin Djokovic zijn hachje probeerde te redden kwam uiteindelijk de beslissing van de scheidsrechter en wedstrijdleiding. Djokovic werd gediskwalificeerd op reglementaire gronden en ligt daarmee uit het toernooi.

Een nieuwe grand slam winnaar

Met de vroege uitschakeling van Djokovic krijgt de US open voor het eerst in 6 jaar een nieuwe grand slam winnaar. Geen van de nog actieve mannen won ooit een grand slam toernooi. Grote favoriet voor de overwinning is de nummer twee van de plaatsingslijst Dominic Thiem. Thiem speelde tot nu toe drie grand slam finales die hij twee maal verloor van Rafael Nadal op Roland Garros en eerder dit jaar in 5 sets tijdens de Australian open van Novak Djokovic.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website US open

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de US open 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – US open Djokovic diskwalificatie

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Novak Djokovic + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Novak Djokovic… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten