Serena Williams’ droom duurt voort

Serena Williams heeft op de US open een nederlaag tegen Maria Sakkari recht gezet. In een zeer competitieve wedstrijd was de Amerikaanse -die op zoek is naar haar 24e grand slam- net te sterk met 6-3 / 6-7 / 6-3. Met haar overwinning bereikte Williams de kwartfinale waar haar een wedstrijd tegen de verrassende Tsvetana Prionkova wacht. 

Geen druk voor Sakkari

Sakkari leek geen enkele druk te ondervinden en bleef goed in het spoor van Williams. Met slechts een break in de eerste twee sets moest een derde set de beslissing brengen. Williams die onlangs verloor van Sakkari tijdens het voorbereidende toernooi op de US open bleek dit keer echter de sterkste. Serena Williams’ droom om nogmaals in New York de sterkste te zijn blijft voorlopig intact.

Elise Mertens door in New York

Mocht Serena Williams zich langs Pironkova worstelen dan wacht in de halve finales misschien de Belgische Elise Mertens. Mertens was in de vierde ronde met uitstekend spel te sterk voor de nummer 2 van de plaatsingslijst Sofia Kenin. Met een uitmuntende 6-3 / 6-3 overwinning gaf de Belgische Kenin geen enkele kans op Arthur Ashe stadium. 

Toonbeeld van consistentie

Mertens is dit seizoen een toonbeeld van consistentie. Haar overwinning in New York was de 23e overwinning op de WTA tour waarmee ze momenteel de vrouw met de meeste overwinningen is dit seizoen. Australian open winnares Kenin met haar 21 jaar de jongst overgebleven speelster was geen moment opgewassen tegen het spel van de Belgische. Zodoende blijft Naomi Osaka de laatste vrouw die 2 grand slams achter elkaar wist te winnen in het seizoen 2018-2019. Mertens die 7 aces sloeg en 74% van haar eerste services won komt in de kwartfinale uit tegen de Wit-Russische Viktoria Azarenka. Azarenka is met Williams en Pironkova een van de drie moeders -een record- die nog in het toernooi actief zijn.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website US open

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de US open en Serena Williams, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Serena Williams’ droom

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Serena Williams’ droom + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Serena Williams’ droom… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten