Review WILSON CLASH 100 – versie 1

WILSON CLASH 100 ROLAND GARROS LIMITED EDITION
WILSON CLASH 100 ROLAND GARROS LIMITED EDITION
WILSON CLASH 100 ROLAND GARROS LIMITED EDITION
WILSON ROLAND GARROS TEAM BACKPACK
WILSON ROLAND GARROS TOUR BACKPACK
Wilson Roland Garros Team Rackettas 6 Stuks - Blauw, Bruin
Wilson Roland Garros Team Rackettas 6 Stuks - Blauw, Bruin
Wilson Roland Garros Tour Rackettas 12 Stuks - Bruin, Wit
Wilson Roland Garros Tour Rackettas 12 Stuks - Bruin, Wit
WILSON CLASH 100
WILSON CLASH 100

De Wilson Clash 100 is afkomstig uit de nieuwste serie rackets van Wilson. Het racket biedt een speelervaring die anders is dan welk ander racket dan ook. Een nieuwe racketlijn boordevol technologieën die naast de bekende Blade, Burn, Ultra en Pro staff komt te staan. Wilson belooft met deze Clash -dankzij de FreeFlex technologie- een optimale balans tussen power en controle, waardoor het racket geschikt is voor een brede groep spelers. Dit racket heeft een medium gewicht van 295 gram dat zorgt voor veel controle, maar tegelijkertijd ook de nodige power biedt. Het balanspunt van de Wilson Clash 100 in het midden, 310 mm, draagt  tevens bij aan een goede combinatie van controle en power. Het middelgrote racketblad van 645cm2 geeft meer snelheid aan de bal mee en biedt een goede mix tussen power en controle. 

Toegepaste technologieën in de Wilson Clash 100

Het racket is voorzien van twee nieuwe technologieën. Allereerst biedt de FreeFlex technologie een hogere flexibiliteit van het racket, waardoor je een betere controle ervaart met het terugbrengen van de bal. Daarnaast vult de StableSmart technologie het racket aan door stabiliteit en power te bieden aan het flexibele frame. De combinatie van de twee technologieën geeft de speler meer controle over de nauwkeurigheid van de slagen en meer vertrouwen over elke slag.

Wilson Clash – baseline

Wat maakt nu dat de Clash zo onderscheidend is. De Clash biedt flink wat power en spinpotentie maar dan wel verpakt in een flexibel en armvriendelijk frame. Wilson heeft met de Clash 100 echt geprobeerd een nieuw racket te maken en daar zijn ze zeker in geslaagd. Het racket heeft veel power en stabiliteit die je normaal gesproken niet echt bij een vrij dik frame zou verwachten. Het racket voelt vrij flexibel zonder dat je het idee hebt dat het direct ongecontroleerd wordt. 

Zelf ben ik na een uurtje testen  met de Clash al overgestapt omdat ik vanwege ernstige kraakbeen slijtage “gewoon” voor het meest flexibele racket op de markt wilde gaan maar het is ook oprecht een heel fijn racket. En in mijn omgeving zie ik inmiddels al flink wat mensen spelen met de Clash 100. Het racket is soepel en ik kan vrij gemakkelijk spin creëren terwijl ik ook voldoende power kan genereren vanaf de baseline zonder het idee te hebben dat dit vooral d.m.v. spierkracht komt. Ook korte balletjes, slices en dropshots voelen heel natuurlijk aan met dit racket… zeker voor mensen met elleboog- of schouderklachten is dit een uitstekende keuze.

De Wilson Clash 100 – net

Aan het net voelt de Wilson Clash 100 heerlijk aan, het racket is licht en manoeuvreert makkelijk zodat je in een dubbel een breed arsenaal aan ballen kunt spelen. Zelf speelde ik hiervoor met de Babolat Pure Drive, een topracket, maar vanwege mijn armproblemen speelde ik met een hele slappe bespanning. Ideaal om zonder veel inspanning power te genereren maar “bijna ondoenlijk” om lekker mee te dubbelen omdat je vanwege de bespanning weinig gevoel in je volleys kunt leggen. Met de Wilson Clash 100 heb ik daar geen enkele moeite meer mee, snelle volleys, drive volleys en stop volleys zijn vanwege de wendbaarheid van het racket weer een “makkie”.

Wilson Clash – service

Ook voor de service geldt dat je hier redelijk gemakkelijk power en spin kunt genereren. Ondanks de redelijke power blijven het racket en de bal goed te controleren. Met spin heb ik momenteel wel wat meer moeite maar dat komt waarschijnlijk ook vanwege het feit dat ik enkel met fris/koud weer op een smash court baan heb gespeeld. Dan is het genereren van spin toch wel een flinke opgave. 

Eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik aan het begin van het serveren met de Clash 100 erg veel moeite had de juiste spots te raken. Vanwege mijn kraakbeen slijtage speel ik alleen maar dubbels. Maar ik was altijd in staat om vanaf de forehand kant veel aces/service winners te slaan naar buiten. Het kostte mij echt wel een maand of 2 voordat ik die spots weer wist te raken. Waar ik normaal de buitenste servicelijn op 50-75 procent hoogte van de lijn wist te raken kwamen de ballen de eerste tijd vooral op de achterste service lijn en dan ook redelijk door het midden. Inmiddels ben ik volledig gewend aan het racket en tijdens het laatste potje dat ik speelde sloeg ik iets van 10 aces naar buiten met de Clash dus dat gevoel is weer helemaal in orde.

De Wilson Clash 100 – Roland Garros uitvoering

De keuze voor de Wilson Clash en welk model is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en spelniveau. Ik denk dat spelers zoals ondergetekende met armproblemen maar die wel een aardige bal slaan (niveau 3-7) met de Clash 100 goed uit de voeten kunnen. Voor spelers die wat harder slaan, geen armproblemen hebben en niveau 1-5 hebben, geldt dat ze eerder voor de Clash 100 Pro zullen gaan of de Clash 98. En mocht je besluiten voor de Wilson Clash 100 te kiezen dan zou ik zeker de Roland Garros versie kiezen.

Zelf speel ik met de rood/grijs/zwarte versie en die vind ik vrij saai qua vormgeving. Nu is dat geen reden om een racket niet aan te schaffen maar mocht je de mogelijkheid hebben dan vind ik als tennisser en grafisch vormgever de WILSON CLASH 100 ROLAND GARROS LIMITED EDITION een veel “betere” optie. 

Wilson heeft sinds dit jaar een samenwerkingsverband met Roland Garros. Dit is een van de eerste resultaten van deze samenwerking. Een geweldig racket maar ook nog eens prachtig vormgegeven. Ik ben de laatste jaren meerdere keren in Parijs geweest voor Roland Garros en  ATP Bercy en dit racket doet het stadion zeker eer aan. Naast het racket hebben Wilson en Roland Garros ook enkele rugzakken en thermobags ontwikkeld die uitstekend bij de Clash 100 passen.


Op deze pagina’s behandelen wij tennis (gerelateerde) producten en beoordelen deze. Dat kunnen fashion items zijn zoals bijvoorbeeld oude tennisschoenen zoals de Adidas Stan Smith of oude shirts die op Ebay te vinden zijn. Maar ook nieuwe rackets, tennisschoenen of kleding die op de grand slams verkocht worden. De artikelen worden bekeken met een “vormgevers oog”. Dat kan dus betekenen dat een racket geweldig is om mee te spelen maar qua vormgeving niet echt aansprekend is. Of natuurlijk vice versa, een prachtig vormgegeven racket dat volstrekt onbespeelbaar is.

Auteur: Vincent Bons // Fotografie: Wilson – tennisdirect.nl

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een tennisracket zoals de Wilson Clash 100, kijk dan eens op tennisdirect.nl

Grandslamtennisblog.com – Wilson Clash 100

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over de Wilson Clash 100 + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over de Wilson Clash 100… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten