Blessure houdt Federer van Australian open in 2021

Roger Federer zal komend jaar niet deelnemen aan de Australian open 2021. De bijna 40-jarige Zwitser is nog altijd niet voldoende hersteld van twee operaties aan zijn rechterknie. “Roger heeft besloten om niet te spelen op de Australian open 2021. Hij heeft de afgelopen maanden een flinke vooruitgang geboekt met zijn knie en zijn algehele sportconditie. In overleg met zijn team heeft hij besloten dat het beter is om zijn comeback nog uit te stellen”. Aldus manager Tony Godsick in een mededeling aan de Associated Press.

Federer als sinds februari 2020 aan de kant

De uit Zwitserland afkomstige Federer staat al sinds februari aan de kant met een kniekblessure. Afgelopen zomer werd een comeback gedwarsboomd door een terugslag in de revalidatie en zette de Zwitserse tennislegende een punt achter het seizoen. Godsick is nu bezig een alternatieve tenniskalender samen te stellen voor 2021 voor de 20-voudige Grand Slam-kampioen. Het plan is om kort na de eerste grand slam toernooi van het jaar weer aan ATP toernooien deel te gaan nemen. En misschien dat er voor Richard Krajicek wel een kleine kans is om de Zwitser nogmaals over te halen om Rotterdam aan te doen.

Vertraging van ongeveer 4 weken

De start van het hoofdtoernooi van de Australian open werd 4 weken vertraagd. Vanwege de coronapandemie en begint nu op 8 februari in Melbourne park. De tennissers en tennissters moeten bij aankomst in Australië veertien dagen in quarantaine. Ze mogen daarbij vijf uur per dag trainen en worden voortdurend getest worden op het virus. Federer won het toernooi in Australië zes keer, de laatste keer in 2018 tegen Marin Cilic in de finale. De Fed Express heeft sinds hij geblesseerd raakte in de halve finales van de Australian Open eind januari geen enkel tennistoernooi meer gespeeld.

De Serviër Novak Djokovic, achtvoudig winnaar in Melbourne is wel aanwezig. Dat geldt ook voor de jonge Russisch-Amerikaanse Sofia Kenin, titelverdedigster bij de dames.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: foto collage GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Australian open

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Australian open + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Australian open… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten