NIKE AIR ZOOM VAPOR CAGE 4 DAMES

onze beoordeling

10 design

10 toekomstige klassieker

9 duurzaamheid

9 overall beoordeling

Eerder behandelden we op dit tennis blog al de heren uitvoering(en) van de Nike Vapor Cage 4 en voor de NIKE AIR ZOOM VAPOR CAGE 4 DAMES uitvoering geldt natuurlijk hetzelfde… Het is een waanzinnig vormgegeven schoen én -gelukkig- loopt en zit de schoen ook als gegoten op de tennisbaan. De schoen is speciaal ontworpen voor Rafael Nadal en met deze update heeft Nike de beste eigenschappen van de Cage- en Vapor-lijnen gecombineerd in deze hybride schoen. De schoen is in +/- 7 verschillende versies verkrijgbaar maar wij focussen ons op de -in mijn optiek- 2 mooiste versies. De tweekleurige combinatie en de zwarte Vapor Cage 4 met roze, paarse en fluor groene accenten

Een dames tennisschoen vol met Nike technologie

De Nike Air Zoom Vapor Cage 4 is één van de meeste lichte en op snelheid georiënteerde tennisschoenen van Nike. De schoen vormt zich naar je voet voor een aansluitende pasvorm en biedt extreem responsieve demping zodat je super snel kunt sprinten en draaien. De lichte schoen is voorzien van een bovenwerk van textiel en het Dynamic Fit systeem die je middenvoet en voetholte omhult voor een strakke pasvorm. 

De Zoom Air unit in de hak levert, directe, responsieve demping en schokbescherming. De buitenzool is gemaakt van XDR, oftewel extra duurzaam rubber, en biedt een hogere duurzaamheid op slijtgevoelige plekken als de hak en de voorvoet. Het profiel van de buitenzool maakt de schoen geschikt voor hardcourt ondergronden.

Opvolger van de Nike Vapor Cage 3

De schoen is de opvolger van de Nike Vapor Cage 3 en Nike heeft met de schoen wederom een stap voorwaarts gemaakt, niet alleen qua vormgeving maar ook comfort. Zelf heb ik 2-3 jaar op de Vapor Cage 2 gespeeld, een fijne schoen maar soms toch wel wat zwaar en lomp qua wendbaarheid. Sinds afgelopen zomer heb ik de “confetti uitvoering” van de Nike Vapor Cage 4 en ik vind het een erg fijne en lichte schoen waar je erg wendbaar mee bent.

Prachtige vormgeving

De schoen speelt dus erg fijn maar ziet er ook nog eens te gek uit. Nu is dat natuurlijk niet de reden om een tennisschoen aan te schaffen maar de combi van een geweldig design en een zeer fijne schoen maken dit de mooiste tennisschoen van dit moment. De beide versies zijn uitgevoerd in een combinatie design qua kleuren dat er voor zorgt dat je schoenen met bijna ieder tennis setje wel te combineren zijn. Er zijn ook wat versies -vooral met de zwarte zolen- die ik wat minder vind maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

De witte uitvoering met eigenlijk een verschillende gekleurde vormgeving aan de binnen- en buitenzijde maken dit tot een absolute “must have”. Voor de zwarte versie van de Nike Vapor Cage 4 geldt dit natuurlijk ook… een schoen waar je niet alleen heerlijk mee op de baan uit de voeten kunt maar die ook na afloop van een toernooi- of competitiewedstrijd tot jaloerse blikken zal leiden!!!

Een klein minpuntje

Is er dan helemaal niets op de Nike Cage 4 aan te merken? Ik vind toch van wel… en dat is ook de reden dat ik geen 10 overall heb gegeven. Het enige minpuntje is dat het aantrekken van de veters niet helemaal ideaal is. De veters aan de binnenzijde zitten in een rechte lijn onder elkaar in tegenstelling tot de buitenzijde van de schoen en daardoor vind ik dat je de veters aan de binnenzijde wat minder strak lijkt aan te kunnen trekken. Dat gevoel verdwijnt snel wanneer je de tennisschoen draagt en deze zich vormt naar je voet, maar ik zou me voor kunnen stellen dat spelers die hun veters graag erg strak aantrekken soms het idee kunnen hebben dat de Vapor Cage 4 aan het begin niet helemaal zo strak zit als dat ze wensen.

Author: Vincent Bons // Photography: Nike – tennisdirect.nl

Op zoek naar een leuke tennisschoen zoals de Nike Air Zoom Vapor Cage 4 DAMES, kijk dan eens op tennisdirect.nl

Grandslamtennisblog.com – NIKE AIR ZOOM VAPOR CAGE 4 DAMES

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over de NIKE AIR ZOOM VAPOR CAGE 4 DAMES + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over de NIKE AIR ZOOM VAPOR CAGE 4 DAMES… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.