Nadal in kwart Medvedev in Rome 2024

Rafael Nadal is tijdens het masters-1000 toernooi van Rome ingedeeld in hetzelfde schema als titelverdediger Daniil Medvedev. De als eerste geplaatste Novak Djokovic is ingedeeld in dezelfde helft als Alexander Zverev, Christian Ruud en Grigor Dimitrov.

Nadal – Medvedev kwartfinale

Na het bekendmaken van de loting bestaat de kans dat de als tweede geplaatste Medvedev en de Spaanse recordkampioen -met 10 overwinningen- Nadal elkaar in de kwartfinale op het Foro Italico kunnen ontmoeten.

Nadal, die heeft gezegd dat dit zijn laatste optreden zal zijn op het toernooi waar hij bijna 70 wedstrijden wist te winnen, ontmoet in zijn eerste wedstrijd een deelnemer uit de kwalificaties.

Mocht hij winnen, dan wacht een zware test in de tweede ronde met de Pool Hubert Hurkacz die als zevende is geplaatst. Het zou Nadal’s eerste ATP head-to-head ontmoeting met de Pool zijn.


“Het zijn emotionele weken geweest, maar ik geniet er van weer op de tour te zijn.”

Rafael Nadal


Medvedev tegen Draper of Coric

Medvedev moet zich voorbereiden op een openingswedstrijd tegen Borna Coric of Jack Draper. De 28-jarige Rus won vorig jaar in Rome een gedenkwaardige en eerste gravel titel in Rome.

De potentiële tegenstanders van Medvedev en Nadal in de halve finale zijn onder meer de winnaar van het masters-1000 toernooi van Madrid Andrey Rublev. En de andere winnaar van een masters toernooi op gravel dit jaar, Stefanos Tsitsipas.

Rublev komt in zijn eerste ronde uit tegen Emil Ruusuvuori of Marcos Giron terwijl Monte Carlo winnaar Tsitsipas uitkomt tegen Cachin of de Duitsers Struff.

Laatste voorbereidingen op Roland Garros

Het masters-toernooi in Rome geldt als het laatste grote voorbereidingstoernooi op Roland Garros. Wanneer je op zoek bent naar informatie zoals het prijzengeld van Roland Garros of het volledige speelschema van Roland Garros 2024 dan vindt je hier al deze informatie terug.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten