Daniil Medvedev niet naar ABN AMRO open 2024

Het ABN AMRO open heeft een teleurstellende mededeling gekregen met het afmelden van een van zijn grote publiektrekkers. De Rus Daniil Medvedev heeft zich moeten afmelden voor het toernooi dat aanstaande zaterdag in Rotterdam begint.

Daniil Medvedev niet naar ABN AMRO

De 27-jarige nummer 3 van de wereld won het toernooi in de havenstad vorig jaar en verloor onlangs de finale op de Australian open in Melbourne. In een verklaring liet Medvedev weten: “Na een zeer zwaar en intensief toernooi in Australië is mijn lichaam, en dan vooral mijn rechtervoet, onvoldoende hersteld om mijn titel te verdedigen. Helaas moet ik mij dan ook terugtrekken voor het toernooi in Rotterdam.”


““Ik speel altijd erg graag in Rotterdam, heb al meerdere keren meegedaan met het evenement en kijk ernaar uit om in 2025 terug te komen.””

Daniil Medvedev


Bijna 25 uur op de tennisbaan

Medvedev blijkt onvoldoende hersteld van zijn inspanningen in Melbourne waar hij onlangs na meerdere slopende wedstrijden de finale haalde. De Rus speelde meer dan 30 sets in Australië. Hij stond 25 uur op de tennisbaan.

Na de afmelding van Medvedev is Australian open kampioen Jannik Sinner nu de lijstaanvoerder in Rotterdam. De Italiaan versloeg Medvedev in de finale na een 2-0 achterstand in sets. Met Andrey Roeblev (ATP-5), Holger Rune (ATP-7) en Hubert Hurkacz (ATP-8) zijn er nog drie andere spelers uit de top 10 op het ABN AMRO open aanwezig.

Botic van de Zandschulp heeft na de afmelding van Medvedev geen wildcard meer nodig om deel te nemen. Zijn wildcard werd nu beschikbaar gesteld aan Dino Prizmic uit Kroatië. Prizmic maakte onlangs veel indruk tijdens zijn eerste ronde partij tegen Novak Djokovic op de Australian open.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport van Rotterdam, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Medvedev ABN AMRO open

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Medvedev ABN AMRO open + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Medvedev ABN AMRO open… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten