Świątek veel te sterk voor Sabalenka

Iga Świątek heeft voor de derde keer het sterk bezette WTA-toernooi van Rome gewonnen. De Poolse -als eerste geplaatst- versloeg in de finale Aryna Sabalenka eenvoudig met 6-2 / 6-3.

Derde overwinning Świątek in Rome

De 22-jarige Świątek was eerder in 2021 en 2022 de sterkste op het graveltoernooi in de Italiaanse hoofdstad. Onlangs was ze ook de winnares op het WTA-toernooi van Madrid. Toen versloeg ze Sabalenka pas na drie sets met 7-5 / 4-6 en 7-6. Het is de vierde toernooizege voor de Poolse in 2024. Ze was eerder dit seizoen de sterkste in Qatar en Indian Wells.

Sabalenka mist kansen op break

Świątek was in de eerste set veel te sterk voor Sabalenka. Ze brak de servicegame van de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Wit-Rusland op 1-1 en deed dat nogmaals op 4-2.

Sabalenka speelde in de tweede set wel een stuk beter. Ze kreeg in de tweede servicegame van de Poolse vijf breakpoints en een game later nog eens twee, maar wist niet toe te slaan. Swiatek sloeg op haar eerste breakpoint wel meteen toe. In de volgende servicegame van Sabalenka op 5-3 benutte ze het tweede matchpoint.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Świątek wint Rome

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Świątek wint Rome + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Świątek wint Rome… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten