Rublev en Świątek de sterkste in Madrid

Andrey Rublev heeft zondag in Madrid het masters-1000 toernooi gewonnen. Rublev was in een spannende finale te sterk voor de Canadees Félix Auger-Aliassime.

Rublev slaat toe op eerste matchpoint

De 26-jarige -uit Rusland afkomstige- tennisser versloeg de drie jaar jongere Auger-Aliassime in drie sets met 4-6 / 7-5 en 7-5. De Russische hard-hitter besliste de partij na bijna drie uur op zijn eerste matchpoint.

Auger-Aliassime had deze week zeer veel geluk in Madrid. Hij zag zowel Jirí Lehecka als Jakub Mensík opgeven tijdens de wedstrijd en kreeg een walk-over naar de halve finales door de blessure van Jannik Sinner.

Zestiende titel voor Rublev

Rublev, die ziek was, begon niet al te sterk aan de finale. Toch lukte het hem om zich terug te vechten in de wedstrijd en domineerde hij de langere slagenwisselingen. De derde set leek op een tie-break uit te draaien maar in de twaalfde game sloeg Rublev alsnog toe op de service van Auger-Aliassime.

Voor Rublev is het de zestiende ATP-titel in zijn carrière en de tweede van dit jaar. Eerder dit seizoen was hij de sterkste in Hongkong.


“Dit is de titel in mijn carrière waar ik het meest trots op ben!!!”

Andrey Rublev


Świątek de sterkste bij de dames

Iga Świątek was de sterkste bij de dames in Madrid. De Poolse versloeg Aryna Sabalenka -de winnares van vorig jaar- met 7-5 / 4-6 en 7-6.

Sabalenka mist matchpoints

Sabalenka die de finale haalde na meerdere driesetters kwam dit jaar net te kort voor de titel. De finale duurde 3 uur waarbij beide dames matchpoints hadden. De Poolse sloeg echter op haar tweede matchpoint wel toe waar Sabalenka in de derde set bij een 6-5 voorsprong er twee miste.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Rublev en Świątek winnen in Madrid

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Rublev en Świątek winnen in Madrid + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Rublev en Świątek winnen in Madrid… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten