Paul Dogger van tennistalent naar een drugsverslaving

Onlangs kocht ik het boek over Paul Dogger, een groot tennistalent dat in zijn jeugd met “speels gemak” Richard Krajicek aan de kant schoof en na een veelbelovend begin helaas van een groot tennistalent afgleed in een leven vol drugs. In het NRC staat een een prachtig artikel over Dogger en zijn boek… ik kan eigenlijk maar één advies geven en dat is KOPEN. Zelf heb ik het boek in één keer uitgelezen, het leest als een trein en is voer voor een Quentin Tarantino film!!!

Paul Dogger (48) gold ooit als Nederlands grootste tennistalent, maar ontspoorde door drugsgebruik en botte pech. „Soms denk ik: wat ben jij eenzaam geweest.”

Paul Dogger (48) vraagt via de mail of een ontbijt tot de mogelijkheden behoort. Lunchen doe je – heel onhandig – midden op de dag. Hij werkt zeven dagen per week, vanwege geldzorgen, bij een autoverhuurbedrijf. Dus als het kan liever een ontbijtinterview. Als ik aankom in zijn stamcafé aan de rand van het Amsterdamse Bos heeft hij zijn ontbijt al achter de kiezen. „Ik had het koud”, zegt hij half verontschuldigend. „Een broodje bal ging er wel in.”

Hij draagt een spijkerbroek, groen overhemd en bergschoenen. Ietwat afwachtend gaat hij aan tafel zitten in het schaars verlichte café.

Hij is anders dan ik me had voorgesteld, de man wiens levensverhaal NRC-journalist Peter Zantingh zo beeldend optekende in het onlangs verschenen boek Paul Dogger. Het tennistalent dat ten onder ging aan botte pech, drugs en zichzelf. Gevoeliger is niet het juiste woord, want uit alles in de biografie blijkt dat hij gevoelig is. Maar de casanova-achtige scènes beklijven kennelijk: Paul Dogger die ontmaagd wordt door een Frans tennismeisje, met zijn slapende collega Jan Siemerink op een halve meter afstand. Paul Dogger die in het vliegtuig een vluggertje heeft met een onbekende medepassagier (met alle gevolgen van dien). Paul Dogger die, min of meer uit verveling, het bed deelt met tennisvedette Jennifer Capriati.

Een rokkenjager is hij allang niet meer, maar spontaan is hij altijd gebleven, zegt Paul Dogger. Zo fietste hij een paar jaar geleden midden in de nacht met een schroevendraaier, beitel en keukentrapje naar het pand waar zijn vriendin Anette 25 jaar woonde en werkte als zelfstandig ondernemer. Het pand betekende veel voor haar, maar de makelaar vond dat het tijd werd voor een tattooshop. „Zij had recht op het huisnummerbord. Dus sloopte ik het van de muur.”

(lees meer op de website van het NRC: Van groot tennistalent naar drugsverslaafde: ‘Ik heb geen zelfmedelijden, hoor’)

Auteur: Danielle Pinedo (© website NRC.nl) // Fotografie: Frank Ruiter / Marcel Antonisse

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de liefde voor tennis, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Paul Dogger

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Paul Dogger + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Paul Dogger… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten