Babolat pure drive Wimbledon

Samenwerking Babolat en Wimbledon leidt tot prachtige rackets en bags.
Thermobag voor 9 rackets van Babolat in Wimbledon versie.
Mooie accenten en kleuren van de Babolat Pure Drive Wimbledon.
Berg je schoenen gemakkelijk op in deze thermobag van Wimbledon.
Prachtige uitvoering van de Babolat Pure Drive.

Een van de best verkochte rackets in Nederland en waarschijnlijk wereldwijd is de Babolat Pure Drive. Tien jaar geleden, toen ik weer begon met spelen, had mijn vader er eentje liggen en binnen 5 minuten besloot ik dat dit racket goed genoeg voor me zou zijn. Dat is het sindsdien altijd gebleven, oké hier en daar braken een paar rackets op onverklaarbare wijze in meerdere stukken:) maar de Babolat Pure Drive is en bleef mijn favoriete racket.

Uitgebreid testen van tennisrackets

Vorig jaar besloot ik op zoek te gaan naar een nieuw racket en veel te gaan testen, na 2 maanden diverse merken en ook binnen Babolat te hebben getest realiseerde ik me dat er een reden is waarom dit racket een van de best verkochte rackets is. De versie uit 2015 is namelijk nog beter om mee te spelen, het racket is heel makkelijk hanteerbaar en heeft het tennisspel “veranderd”. Het racket vergeeft veel (slecht voetenwerk en een slechte techniek) en ook al is je techniek beperkt je raakt de bal meestal vrij goed dankzij de grote sweetspot. Het is echt een ideaal racket voor (relatieve) beginners en is er in allerlei gradaties zodat ook gevorderde of zeer goede spelers binnen de Pure Drive lijn een racket zullen vinden dat ze bevalt.

Analyse hoe de tennisbal het vaakst geraakt wordt

Voordat de nieuwe Pure Drive werd geïntroduceerd, besloot Babolat te analyseren waar spelers doorgaans contact maken met de bal. Deze analyse door Babolat resulteerde in een gloednieuw ontwerp dat de sweetspot dichter bij de top van het racket bracht. Deze update was wat mij betreft een groot succes. Hoewel het nog steeds heel gemakkelijk te hanteren is, gaf de Babolat Pure Drive 2015 me meer kracht dan de vorige versies waar ik mee speelde.

“Heb je de rackets gekocht?” Het antwoord is nee… de rackets zien er echt geweldig uit maar toen ik besloot om twee nieuwe rackets te kopen bij de sportwinkel waar ik de rackets heb getest, adviseerden ze me om nog 6-9 maanden te wachten. Als Wimbledon-fan vertelden ze me dat er een nieuwe versie van de Babolat Pure Drive Wimbledon 2016 op komst was. Wanneer Babolat hen de nieuwe rackets en tassen laat zien, mogen ze helaas hun smartphones niet gebruiken, maar ze vertelden me dat de rackets er zelfs beter uitzien dan degene die je op deze pagina ziet. Dus ik kan niet wachten tot de Pure Drive Wimbledon arriveert.


Op deze pagina’s behandelen wij tennis (gerelateerde) producten en beoordelen deze. Dat kunnen fashion items zijn zoals bijvoorbeeld oude tennisschoenen zoals de Adidas Stan Smith of oude shirts die op Ebay te vinden zijn. Maar ook nieuwe rackets, tennisschoenen of kleding die op de grand slams verkocht worden. De artikelen worden bekeken met een “vormgevers oog”. Dat kan dus betekenen dat een racket geweldig is om mee te spelen maar qua vormgeving niet echt aansprekend is. Of natuurlijk vice versa, een prachtig vormgegeven racket dat volstrekt onbespeelbaar is.

Auteur: Redactie GSTB (© website Babolat) // Fotografie: Babolat

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de liefde voor tennis, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Babolat pure drive Wimbledon

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over de Babolat Pure Drive Wimbledon + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over de Babolat Pure Drive Wimbledo… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten