Osaka mikt op meer grand slam overwinningen en de O.S. in Parijs

Nadat ze meer dan een jaar afwezig is geweest maakt Naomi Osaka volgende maand in Brisbane haar return op de WTA-tour. De viervoudig grand slam-winnares hoopt in de toekomst wederom succesvol te zijn op de grand slams en wil volgend jaar ook meedoen aan de Olympische spelen in Parijs.

Osaka speelde meer dan een jaar geen partij meer

De 26-jarige Japanse heeft meer dan een jaar geen partij meer gespeeld, maar hoopt nu, na de geboorte van haar dochter in juli, met hernieuwde energie de baan op te gaan. Na het WTA-toernooi in Brisbane wacht de Australian open, waar ze net als op de U.S. open al twee keer de finale won.

“In het eerste gedeelte van mijn carrière kwam ik ermee weg om gewoon mezelf te zijn en mijn tennis instinct te volgen”, vertelt Osaka aan de Japanse zender NHK. “Ik hoop me te ontwikkelen tot een speelster die het spel beter begrijpt. In de toekomst is mijn doel om meer grand slams winnen en me meer te richten op de Franse open en Wimbledon. Ook staan de Olympische spelen in Parijs in mijn agenda.”


“Ik hoop me te ontwikkelen tot een speelster die het spel beter begrijpt.”

Naomi Osaka


Geboorte van dochter

In 2022 nam Osaka al een tennispauze vanwege mentale klachten en de Japanse is in het verleden dan ook open geweest over haar strijd met depressieve gevoelens en angsten. De geboorte van haar dochter heeft voor een kentering gezorgd.

“Ik ben nooit heel erg goed geweest in het spelen voor mijzelf”, verklaart Osaka. “Ik hou de verantwoordelijkheid dat ik nu voor mijn dochtertje moet zorgen en wil haar graag de (tennis)wereld laten zien. Nu speel ik voor mijn dochtertje.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Eurosport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooiste sport, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Naomi Osaka

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Naomi Osaka + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Naomi Osaka… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten