New kids on the block: Zverev, Thiem en Tsitsipas

Alexander Zverev, Dominic Thiem en Stefanos Tsitsipas hopen dit jaar eindelijk een einde te maken aan de totale dominantie op grand slam gebied van Rafael Nadal, Novak Djokovic en natuurlijk… Roger Federer. Dat is wat Zverev, Thiem en Tsitsipas meldden voor aanvang van van de nieuwe ATP cup. Het nieuwe ATP landen toernooi waarmee het tennisseizoen van 2020 officieel van start gaat.

De dertig-plussers Nadal, Djokovic en Federer wonnen namelijk de afgelopen 12 grand slam titels. In 2016 was Stanislav Wawrinka op de U.S. open de laatste speler die een grand slam won die niet tot deze bijzondere groep van spelers behoorde. Iets meer dan drie jaar na Wawrinka’s triomf hoopt de nieuwe generatie eindelijk datzelfde te bewerkstelligen.

“Ik denk dat we ze al vaak genoeg hebben uitgedaagd. We hebben ze echter vooral op het niveau van de masters 1000 toernooien verslagen en tijdens de ATP finals. De laatste en beslissende stap die we moeten zetten is ze verslaan op grand slam niveau. Ik denk echt dat we in 2020 een nieuwe winnaar van een grand slam gaan zien.” aldus Thiem die momenteel de vierde plek op de ATP wereldranglijst bezet.

“Ik hoop dat dat voor mij is wegggelegd maar ik kan niets garanderen. Er zijn meer goede spelers die dat kunnen bereiken. Misschien gebeurt het ook niet en pakken Nadal, Djokovic en Federer opnieuw alle vier de grand slam titels. Maar wij zijn klaar om grand slam titels te veroveren.”

Tsitsipas

Tsitsipas versloeg Federer vorig jaar op de Australian open in vier sets maar moest later in de halve finales zijn meerdere erkennen in Nadal. “Nadal, Djokovic en Federer zijn er nog steeds en ze doen het erg goed. Voor mij persoonlijk is het een grote uitdaging om het tegen ze op te nemen. Ze zijn eigenlijk buitenaards.”

“Het voelt vaak alsof er iets extra’s op het spel staat als je tegen ze speelt en bovendien leer ik veel van de topwedstrijden die ik tegen ze speel. Ik wil mezelf aan hen spiegelen en denk dat ik ze kan verslaan door nog beter te worden. Het is een kwestie van tijd, geduld en vasthouden aan wat ik doe.” aldus Tsitsipas

Een nieuwe start in Melbourne

Zverev won in 2018 de ATP finals door Djokovic in de finale te verrassen met een uitstekende partij maar vorig jaar bleef succes uit. Zijn beste grand slam resultaat was een kwartfinale op Roland Garros waarin Djokovic hem eenvoudig in drie sets de baas was.

”Ik moet mijn tennisgevoel een beetje terugkrijgen en een nieuwe start maken. Ik ben pas weer kort aan het tennissen, want het was een korter off-season dan de afgelopen jaren.” zei Zverev voor de start van het nieuwe seizoen. “Vorig jaar eindigde ik als nummer zeven maar het was niet het jaar waarop ik hoopte. Dat hoop ik in 2020 recht te zetten.”

Auteur: Vincent Bons // Fotografie:  Video screen grab // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de het nieuwe tennis seizoen, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Zverev, Thiem en Tsitsipas

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Zverev, Thiem en Tsitsipas + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Zverev, Thiem en Tsitsipas… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten