Medvedev klaar om volgende stap te zetten op Australian open 2020

Hoewel er geen twijfel bestaat over de constante kwaliteit en resultaten van Daniil Medvedev tijdens een geweldig afgelopen seizoen, is het misschien de dramatische en soms absurde achtbaanrit van de Rus tijdens het bereiken van de  United States open-finale in september die het langst in onze herinnering zal blijven leven.

De 23-jarige Rus arriveerde op Flushing Meadows na drie finales in vier weken, een serie die een eerste Masters 1000 finale bevatte in Canada en zeven dagen later zijn eerste trofee op dat niveau opleverde in Cincinnati. Medvedev won 14 van zijn 16 partijen in nog geen 3 weken tennis.

Hoewel logica veronderstelde dat zijn gehavende lichaam -van bijna 2 meter- het zou begeven tijdens de laatste major van het jaar, bleef de Rus stoïcijns doorgaan. Een lichaam dat bijkans met kinesio tape bij elkaar werd gehouden bleek sterk genoeg om een aantal gedenkwaardige overwinningen te boeken. Ondanks mentale oververmoeidheid, kramp, schouder- en beenletsel bereikte Medvedev uiteindelijk de finale in New york.

Dat alles aangevuld met een aantal… “bad boy optredens” die het publiek in New York -dat toch wel wat gewend is- bijkans tot razernij bracht. Nadat het Louis Armstrong stadion hem vrijwel de gehele wedstrijd tegen Feliciano Lopez had uitgejouwd bedankte een plagerige Medvedev hen na afloop uitgebreid tijdens het on-court interview. 

Na ook tijdens de kwart- en halve finale niet al te veel vrienden te hebben gemaakt, leidde de nederlaag in vijf sets tegen Nadal uiteindelijk ook tot winst. Medvedevs vijf uur durende strijd in de finale, zijn eigenzinnige karakter, ondeugende gevoel voor humor en verfrissende eerlijkheid leverde de Rus uiteindelijk een grote schare nieuwe fans op.

Vier opeenvolgende finales werden al snel gevolgd door een vijfde finale in eigen land met de winst in Sint Petersburg. Uiteindelijk gevolgd door finale nummer zes en “back to back” Masters 1000 titels met de winst in Shanghai.

Aan het einde van het seizoen vielen de prestaties iets tegen door alle eerdere successen en de vermoeidheid die daar mee gepaard ging. Medvedev leidde de ATP tour met 59 overwinningen, boekte de meeste hardcourt overwinningen, haalde voor het eerst de masters in Londen en won overall 4 toernooien tijdens 9 finales. Dat alles afgesloten met zijn hoogste ranking ooit, de vijfe plek op de ATP ranglijst (Medvedev stond in 2019 even op de vierde plaats).

Hoewel Medvedev na Shanghai geen wedstrijd meer won zijn de verwachtingen hooggespannen voor de Australian open 2020  bij de Rus en zijn coach. Tijdens de afgelopen editie in Melbourne was Medvedev de enige die het de uiteindelijke winnaar Novak Djokovic erg moeilijk maakte en met een volledig frisse mindset en fysieke gesteldheid is er niets dat suggereert dat Medvedev niet een van de eerste jongeren kan zijn die in 2020 een grandslam trofee kan veroveren.

Auteur: Vincent Bons // Fotografie: Getty Images Sport // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open in 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Daniil Medvedev

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Daniil Medvedev + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Daniil Medvedev… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten