Video: Djokovic – Nadal finale Australian open 2012

De langste en zwaarste finale die ik ooit heb gezien op de Australian open… Djokovic – Nadal. Bijna 6 uur lang absoluut toptennis en 2 spelers -destijds de nummer 1 en 2 van de wereld- die na afloop waarachtig echt door hun hoeven zakten tijdens de prijsuitreiking. Gelukkig kwam er op een gegeven moment iemand op het lumineuze idee om Rafael Nadal en winnaar Novak Djokovic een stoel aan te bieden anders had het net, waar ze op steunden, het begeven na dit ouderwetse “slugfest” in Melbourne. Kortom een absoluut briljante wedstrijd Djokovic – Nadal.

Nadal won de eerste set met 7-5, ook de tweede set had de Spanjaard na een re-break kansen maar deze ging met 6-4 naar Djokovic. De derde set (gelukkig) was de kortste van de gehele wedstrijd, deze ging met 2 breaks en 6-2 naar Djokovic.

Nadal won de vierde set in de tie-break -na een break achter te hebben gestaan- met 7-5. De laatste set liet wederom langdurige en zeer intensieve rallies zien die de eerste 2 sets al kenmerkten. Nadal plaatste in de laatste set de eerste break om een 4-2 voorsprong te nemen, enkel om Djokovic direct terug te zien breaken naar 4-4. Uiteindelijk maakte Djokovic de beslissende break om de langste wedstrijd in de geschiedenis van de Australian open en de langste grand slam-finale in de open era te beslissen met 7-5 in de vijfde set.

Op deze pagina’s vindt u verwijzingen naar Youtube clips van de mooiste en belangrijkste wedstrijden in het tennis, van de huidige toppers zoals Federer, Djokovic, Nadal, Wawrinka en Murray maar ook de aanstormende talenten zoals Tsitsipas, Zverev, Sinner, Thiem, Shapovalov, Medvedev en De Minaur. Aangevuld natuurlijk met de tennis helden uit een “grijs verleden” zoals Nastase, Borg, McEnroe, Connors, Edberg, Becker, Lendl, Wilander, Courier, Safin, Hewitt, Noah, Muster, Sampras, Agassi, Kuerten, Rafter, Kafelnikov en Ferrero.

(bekijk meer op de website van de Australian open: Novak Djokovic vs Rafael Nadal Australian open 2012 finale | AO Classics)

Author: Vincent Bons // Photography: Video screen grab // Australian open official website

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open in 2012, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Australian open 2012 finale

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Australian open 2012 finale + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Australian open 2012 finale… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.