Nieuw boek Roger Federer

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het boek nog niet heb gelezen maar -met dank aan de kerstman- heb ik het inmiddels wel binnen… het boek van René Stauffer over de beste tennisser aller tijden Roger Federer. De Zwitser is niet alleen een van de succesvolste tennissers aller tijden; hij is ook een zeer geëngageerde topsporter en een echte familyman. Al jarenlang wordt de Zwitser door een horde journalisten gevolgd, maar niemand kent hem en zijn entourage zo goed als zijn landgenoot René Stauffer. Stauffer hield zelfs contact met Federer toen hij enkele jaren terug door een blessure 6 maanden “vrijaf” nam om vervolgens begin 2017 op de Australian open een sensationele comeback te maken. Tijd dus voor een biografie waarin we King Roger écht leren kennen en een interview met Stauffer bij de NOS.

‘Ik ken Federer al 23 jaar, maar hoef niet bevriend met hem te zijn’

Roger Federer is alweer voor de zeventiende keer van de partij bij de ATP Finals in Londen, het traditionele slotstuk van het tennisjaar waar de beste acht spelers van het seizoen om de officieuze wereldtitel spelen.

De zesvoudig winnaar kende zondagavond een valse start met een nederlaag tegen Dominic Thiem. Ook de weer massaal meegereisde Zwitserse media – hij wordt bij toernooien door gemiddeld twintig journalisten uit eigen land op de voet gevolgd – waren weer van de partij.

René Stauffer behoort tot die Zwitserse enclave. Hij schreef twee biografieën over Federer, interviewde hem vaker dan wie ook en is een van de weinige journalisten die in de WhatsApp-lijst van de twintigvoudig grandslamkampioen voorkomt.

(lees meer op de website van de NOS: ‘Ik ken Federer al 23 jaar, maar hoef niet bevriend met hem te zijn’)

Auteur: Franklin Stoker (© website NOS.nl) // Fotografie: onbekend

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op Roger Federer’s tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nieuw boek Roger Federer

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over nieuw boek Roger Federer + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over nieuw boek Roger Federer… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten