Khachanov bereikt eerste halve finale op de Australian open

De Rus Karen Khachanov heeft voor de eerste keer in zijn carrière de halve finale van de Australian open bereikt nadat Sebastian Korda moest opgeven met een polsblessure.

Korda zat goed in in de wedstrijd toen hij begon te worstelen met zijn rechterpols en halverwege de tweede set een medische time-out aanvroeg. De Amerikaan verloor na deze behandeling zeven games op rij voordat hij stopte bij een score van 7-6 / 6-3 en 3-0. “Dit is duidelijk niet de manier waarop je de wedstrijd wilt beëindigen.” aldus Khachnov. “Tot een bepaald punt was het erg competitief. Sebastian versloeg mijn vriend Daniil Medvedev in drie sets en Hurkacz in vijf. Hij speelt momenteel geweldig tennis.”

Khachanov bereikt halve finale op de Australian open

Na het verliezen van de eerste drie games van de derde set, ging een zichtbaar teleurgestelde Korda even zitten voordat hij naar Khachanov liep om hem te feliciteren en de hand te schudden. Korda, de zoon van voormalig winnaar Petr Korda, verliet vervolgens het stadion met een staande ovatie. Khachanov, winnaar van Olympisch zilver, is slechts de tiende nog actieve speler die bij alle vier de majors de laatste acht heeft bereikt. Khachanov begon sterk aan de partij, maar slaagde er niet in de eerste set uit te serveren op 5-3. In de tie-break sloeg hij uiteindelijk op zijn derde setpunt wel toe met een klinische backhand winner. Na een redelijk begin bleek Korda halverwege de tweede set niet meer tot serieus weerwerk in staat, waardoor de Rus -na de US open van 2022- wederom in de halve finale van een grandslam staat.

Tsitsipas of Lehečka

In de halve finale speelt Khachanov tegen het derde reekshoofd Stefanos Tsitsipas of de opkomende Tsjechische ster Jiri Lehečka voor een plek in de finale van zondag. Zij spelen later deze ochtend hun kwartfinale in het bovenste gedeelte van het speelschema.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport die er is, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Khachanov Australian open

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Khachanov Australian open + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Khachanov Australian open… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten