Tsitsipas bereikt eerste finale Australian open

Stefanos Tsitsipas heeft zich geplaatst voor de finale van de Australian open in Melbourne. Hij versloeg de Rus Karen Khachanov in 4 pittige sets. Voor de Griek wordt het zijn eerste finale na eerder drie halve finales in Melbourne te hebben verloren.

Tsitsipas bereikt eerste finale

Het duel tussen Stefanos Tsitsipas en Karen Khachanov was de eerste halve finale bij de mannen op de  Australian open. Tsitsipas nam meerdere keren een break voorsprong maar liep telkens direct tegen een re-break aan. Uiteindelijk haalde de Griek de eerste set in die tiebreak toch overtuigend binnen. In de tweede set bleef Tsitsipas het overwicht houden. Hij moest wel lang wachten op een breakpunt. Pas bij 4-4 ging hij door de opslag van de Rus en deze keer kon hij zijn break wel vasthouden zodat ook de tweede set naar de Griek ging.   

Khachanov knokt zich terug

Tsitsipas pakte in de derde set snel een nieuwe break en hij leek de partij rustig uit te kunnen serveren, maar Khachanov knokte zich terug in de set en hield stand tot de tiebreak. Deze keer won de Rus die zodat er een vierde set moest komen.  

Tsitsipas was niet aangedaan en met een vroege break besliste hij de wedstrijd nu wel met 7-6/ 4-6 / 6-7 en 6-3. In de finale wordt Novak Djokovic of Tommy Paul zijn tegenstander.    

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO2023, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Tsitsipas bereikt finale

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Tsitsipas bereikt finale + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Tsitsipas bereikt finale… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten