Lehečka stunt opnieuw

Jiří Lehečka blijft verrassend presteren op de Australian open in Melbourne. De jonge Tsjech die buiten de top-70 staat had tot voor dit toernooi nog nooit een wedstrijd gewonnen op een grand slam. Hij behaalde de kwartfinale door de als zesde geplaatste Canadees Félix Auger-Aliassime te verslaan in vier sets met 4-6 / 6-3 / 7-6 / 7-6.

Prachtige vijfsetter Stefanos Tsitsipas

In de kwartfinale ontmoet Lehečka de Griek Stefanos Tsitsipas. Die bereikte de kwartfinales na een prachtige vijfsetter tegen de Italiaan Jannik Sinner. De als derde geplaatste Griek had precies 4 uur nodig om zich te ontdoen van de nummer 14 van de plaatsingslijst en zich te plaatsen voor de kwartfinales met 6-4 / 6-4 / 3-6 / 4-6 en 6-3.

Iga Swiatek bezwijkt onder de druk

Iga Swiatek is er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken. De Poolse nummer 1 van de wereld verloor van de Wimbledon kampioene Elena Rybakina met 6-4 / 6-4. De Poolse neemt na haar uitschakeling op de Australian Open de tijd om tot zichzelf te komen. “De druk was te veel vandaag voor me, ik ben er echt onder bezweken. Ik voelde dat ik niet wilde verliezen in plaats van dat ik graag wilde winnen”, zei de 21-jarige Poolse na haar nederlaag in twee sets.

Ook Caroline Garcia -als vierde geplaatst- slaagde er niet in zich te plaatsen voor de kwartfinale. De Française moest het in de vierde ronde afleggen tegen de ongeplaatste Magda Linette uit Polen, die won met 7-6 / 6-4. Garcia won eind vorig jaar de WTA finals in Amerika en behoorde in Melbourne tot de favorieten. Eerder werd ook de als tweede geplaatste Ons Jabeur uit Tunesië uitgeschakeld.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jiří Lehečka

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jiří Lehečka + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jiří Lehečka… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten