Kasatkina “krijgt garanties” over de veiligheid van homoseksuele spelers in Saoedi-Arabië

Daria Kasatkina, een van de weinige openlijk homoseksuele spelers op de WTA tour, zegt dat ze “garanties” heeft gekregen over haar veiligheid als ze in Saoedi-Arabië zou spelen tijdens de WTA finals.

Kasatkina maakt kans op WTA finals

De 26-jarige Russin maakt kans om zich te kwalificeren voor de afsluitende WTA finals, die in november voor het eerst in Riyad worden gehouden.

“Ik heb garanties gekregen dat ik geen problemen zal ondervinden”, aldus de Russin die net buiten de top-10 staat van de wereld tegen BBC Sport. Kasatkina werd gevraagd of homoseksuele spelers zich op hun gemak moeten voelen om deel te nemen aan het toernooi.

WTA finals in Saoedi-Arabië

Toen Kasatkina vorig jaar op Wimbledon werd geïnterviewed, uitte zij haar bedenkingen over het feit dat de WTA finals in Saoedi-Arabië worden gespeeld. Kasatkina gaf aan dat er “veel problemen waren met betrekking tot dit land”.


“Als ik me kwalificeer betekent dit dat ik in de top 8 van de wereld sta.”

Daria Kasatkina


Kasatkina ziet ook voordelen

Tijdens de Madrid mutua open na een overwinning Anastasia Pavlyuchenkova sprak Kasatkina echter over “de voordelen” van het spelen van de finals in Riyad

“Als ik me kwalificeer betekent dit dat ik in de top 8 van de wereld sta en dat is geweldig nieuws voor mij”, zei ze.

“We zien dat Saoedi-Arabië erg geïnteresseerd is in de sport, ze willen de sport ontwikkelen. En zolang het de jonge kinderen en vrouwen een kans geeft om de sport daadwerkelijk te zien en eraan kunnen deelnemen, vind ik het geweldig.”

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tenniskleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Kasatkina over de WTA finals

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Kasatkina over de WTA finals + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Kasatkina over de WTA finals… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten