Hoe kies je de juiste ASICS heren tennisschoen

Hoe kies je de juiste heren tennisschoen… een simpele vraag met een misschien niet zo simpel antwoord. Veel heren maken namelijk de keuze voor een tennisschoen eigenlijk maar op basis van één eigenschap; “Hoe ziet de schoen er uit.” Ook ondergetekende is hier de laatste keren “mede schuldig” aan geweest. In dit tennisblog schreef ik eerder een review over de tennnisschoen van Nike die ik momenteel draag. Een keuze die ik enkel heb gemaakt door een voorloper van dit model online te kopen in… Spanje. De enige reden voor de aanschaf van deze schoen en het model dat ik nu draag; “De schoen ziet er geweldig uit.”

Waarom testen we tennisrackets wel en tennisschoenen vaak niet

Het is dus eigenlijk best wel vreemd om te zien dat we rackets uitvoerig testen maar bij schoenen (online) een keuze maken die vrijwel altijd enkel is gebaseerd op de vormgeving van de schoen. Enige tijd terug werd ik echter geattendeerd op een Ierse tennis podcast met Rene Zandbergen -hoofd ontwerper FOOTWEAR and INNOVATION van ASICS- waarin hij dieper ingaat hoe ASICS tennisschoenen voor heren heeft ontwikkeld de afgelopen jaren. In dit artikel gaan we dieper op de (tennis) filosofie van ASICS in.

De juiste ASICS heren tennisschoen voor iedere speler

Om de juiste schoenen voor heren te ontwikkelen heeft ASICS de laatste jaren een filosofie ontwikkeld met enkele topspelers die bij het merk onder contract staan zoals; Novak Djokovic, Gaël Monfils, David Goffin en Alex de Minaur. Naast deze topspelers met hun specifieke wensen maakt ASICS ook gebruik van focus groups die bestaan uit spelers die misschien maar 1 keer per maand of week spelen. Daar waar profs weinig interesse hebben in duurzaamheid is dat voor de focus groups juist een zeer belangrijk aspect van een schoen. Niemand koopt uiteindelijk een ASICS heren tennisschoen die na enkele wedstrijden of trainingen versleten is.

Tennissers dragen de verkeerde schoenen

Het klinkt misschien verrassend maar uit onderzoek van ASICS bleek dat veel tennissers het verkeerde schoeisel dragen. Zo bleken meerdere spelers/beginners te tennissen op hardloopschoenen. En de naam zegt het al… die zijn ontwikkeld om hard te lopen en dus met een volledig andere insteek ontworpen. Daar waar een hardloopschoen ontwikkeld wordt om rechtdoor te lopen op een constant tempo, wordt een tennisschoen juist ontworpen om veel te kunnen anticiperen en van richting te veranderen. Zo heeft een tennisschoen een licht afgeronde zool, in tegenstelling tot een hardloopschoen die veel meer een rechthoekig afgewerkte zool heeft. Deze ronding geeft je hersen als speler net voldoende tijd om de plotse veranderingen van richting te verwerken op de baan. Iets wat met een hardloopschoen dus absoluut niet het geval zal zijn.

Welke spelstijlen onderscheidt ASICS op de baan

Op basis van onderzoek heeft ASICS een drietal spelstijlen weten te onderscheiden. In het onderstaande schema zie je welke tennisschoenen Asics biedt die passen bij jouw betreffende spelstijl. (klik op de illustraties voor een vergroting)

Volledig overzicht heren tennisschoen ASICS

ASICS onderscheidt de volgende 3 spelstijlen;

  • BASELINE
  • ALL-COURT
  • BEST OF BOTH

De namen spreken natuurlijk voor zich en richten zich dus respectievelijk op de “echte” baseliners; spelers die vrijwel altijd vanuit het achterveld spelen en dus vooral van links naar rechts zullen bewegen. De all-court spelers; snelle tennissers die het gehele veld bespelen en dus overal te vinden zullen zijn. En ten slotte de best of both spelers; tennissers die veelal vanuit het achterveld spelen maar toch ook geregeld het net opzoeken en beide spelstijlen verenigen.


ASICS gel-resolution voor heren

ASICS – BASELINE – GEL RESOLUTIONTM

De ASICS GEL RESOLUTION™ is een heren tennisschoen die is ontwikkeld in samenwerking met Gaël Monfils. De GEL RESOLUTION™ is een schoen met extra stabiliteit aan de binnen- en buitenzijde zodat spelers goed en stabiel heen en weer kunnen bewegen. De GEL RESOLUTION™ heeft een zool die uit 1 stuk bestaat. Dankzij de zool maak je dus 100% contact met de ondergrond wat de stabiliteit ten goede komt. De DYNAWRAP™ toepassing zorgt er ten slotte voor dat je voet goed op zijn plaats blijft tijdens het bewegen over de tennisbaan.
Deze ASICS schoenen vind je in de webshop van tennisdirect.


ASICS solution speed FF2 heren

ASICS – ALL-COURT – SOLUTION SPEED FFTM

De ASICS SOLUTION SPEED FF™ is een lichtgewicht schoen die is ontwikkeld in samenwerking met David Goffin en Alex de Minaur. De SOLUTION SPEED FF™ heeft een zool die uit 2 stukken bestaat. De zool is daardoor niet alleen lichter maar ook flexibeler voor beweeglijke spelers. Het schuim dat door ASICS is gebruikt is het lichtste materiaal dat het merk tot nu toe heeft ontwikkeld.
Deze ASICS schoenen vind je in de webshop van tennisdirect.


De ASICS court FF Novak voor heren

ASICS – BEST OF BOTH – COURT FFTM

De ASICS COURT FF™ is een tennisschoen die is ontwikkeld in samenwerking met Novak Djokovic. De schoen is het topmodel in de ASICS collectie en borduurt voort op de GEL RESOLUTION™. De schoen biedt extra stabiliteit aan de bovenzijde dankzij het MONO-SOCK™ systeem. Ook deze zool bestaat uit 2 stukken en zorgt voor een perfecte balans tussen stabiliteit en flexibiliteit. Een schoen voor toekomstige amateur toppers of ATP-kampioenen!!!
Deze ASICS schoenen vind je in de webshop van tennisdirect.


Op deze pagina’s behandelen wij tennis (gerelateerde) producten en beoordelen deze. Dat kunnen fashion items zijn zoals bijvoorbeeld oude tennisschoenen zoals de Adidas Stan Smith of oude shirts die op Ebay te vinden zijn. Maar ook nieuwe rackets, tennisschoenen of kleding die op de grand slams verkocht worden. De artikelen worden bekeken met een “vormgevers oog”. Dat kan dus betekenen dat een racket geweldig is om mee te spelen maar qua vormgeving niet echt aansprekend is. Of natuurlijk vice versa, een prachtig vormgegeven racket dat volstrekt onbespeelbaar is.

Auteur: Vincent Bons // Fotografie: ASICS en tennisdirect – infographic design Vincent Bons

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op tennis, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – ASICS heren tennisschoenen

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over ASICS tennisschoenen + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over ASICS tennisschoenen… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten