Griekspoor redt het niet Bertens door naar tweede ronde

Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd zijn debuut op een grand slam te bekronen met een overwinning. Griekspoor kon niet stunten op de Australian open tegen de jonge Amerikaan Taylor Fritz. De Nederlandse nummer één op de wereldranglijst die zich via de kwalificaties in het hoofdtoernooi speelde verloor in drie sets met 3-6 / 3-6 en 3-6. In tegenstelling tot Griekspoor slaagden Kiki Bertens en Arantxa Rus er wel in de tweede ronde te bereiken.

De 1.93 meter lange Amerikaan serveerde sterk en had naast zijn zeventien aces volledig grip op het serveerwerk van onze landgenoot. In de eerste set kwam Griekspoor al snel achter met een break die hij niet kon repareren. In de tweede set ging het gelijk op tot 3-3 en had Griekspoor enkele game points maar een break en een dubbele break op 3-5 betekende een 0-2 achterstand in sets voor Griekspoor. Een vroege break in de derde set betekende een kansloze missie voor de Nederlandse debutant die Fritz de partij eenvoudig uit zag serveren op 5-3.

Mooie ervaring maar je wilt meer

Griekspoor nam met gemengde gevoelens afscheid van de Australian open 2020. “Het was natuurlijk heel erg mooi dat ik het hoofdtoernooi haal maar dan wil je natuurlijk het liefst meer.” aldus de jonge Amsterdammer. ”Fritz is een moeilijke tegenstander en je ziet waarom hij in de top 40 van de wereld staat. En waarom ik niet.” Zenuwen had Griekspoor niet gevoeld. De nummer 175 van de wereld gaf wel aan te hebben moeten wennen aan het kunstlicht op de baan. “Had ik dat van tevoren geweten dan had ik deze week nog een keer met kunstlicht getraind.”

Tennis dames stomen door

Waar het Tallon Griekspoor -als enige Nederlandse man- niet lukte, lukte het twee Nederlandse dames wel om de tweede ronde te bereiken. Na Arantxa Rus was Kiki Bertens in twee sets te sterk voor de Roemeense Irina-Camelia Begu. Bertens, vorig jaar in de tweede ronde uitgeschakeld, won met 6-1 en 6-4. Na een sterk begin waarin Bertens snel met 4-1 voor kwam, was het binnen een half uur 6-1. In de tweede set startte Bertens zeker zo sterk als in de eerste set. Met twee breaks kwam ze al snel op een 3-0 voorsprong. Na een re-break kwam Bertens op 5-4 op een matchpoint dat ze direct benutte. In de volgende ronde speelt Bertens tegen de Australische Arina Rodionova die buiten de top 150 van de wereld staat.

Rus als laatste op baan 

Arantxa Rus sluit het programma op de Australian open af in de Margaret Court arena met een wedstrijd tegen de Amerikaanse Madison Keys. Rus die haar eerste optreden sinds 2013 opluisterde met een overwinning tegen de nummer 43 van de wereld Magda Linette omschreef haar overwinning als een nieuwe start. “Wat nu telt is dat ik de laatste tijd meer in mezelf ben gaan geloven. Zoals ik nu speel kan ik dat niveau van mijn tegenstandster in de top 50 veel beter aan.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website van de Australian open

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooiste sport ter wereld, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Griekspoor en Bertens

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Griekspoor en Bertens + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Griekspoor en Bertens… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten