Nadal zonder problemen naar tweede ronde

Rafael Nadal heeft eenvoudig de tweede ronde bereikt tijdens de Australian open die momenteel in Melbourne wordt gespeeld. De Boliviaan Hugo Dellien was niet opgewassen tegen de Spanjaard die met 6-2 / 6-3 en 6-0 won in net iets meer dan twee uur op het centre court.

Overtuigende start Nadal

De Spanjaard die in Melbourne hoopt zijn twintigste grand slam te veroveren, startte zeer overtuigend aan zijn 15e Australian open. De Spanjaard -winnaar in 2009 en sindsdien viermaal verliezend finalist- verloor in de eerste twee sets twee keer een service game maar was uiteindelijk veel te sterk voor de Boliviaan die een aantal jaar geleden nog als amateur speelde. De Boliviaan, die na aansporing van vrienden het toch nog eens probeerde op de ATP tour en inmiddels binnen de top 80 op de ATP ranglijst staat was echter niet opgewassen tegen Nadal.

“Het is een goed en positief begin van het toernooi.” aldus de nummer één van de wereld na afloop tijdens het on-court interview. “In de eerste ronde van een grand slam wil je gewoon winnen en als dat zonder setverlies gaat is dat helemaal goed.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // profiel Rafael Nadal op site AO2020

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australische tenniszomer, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal – Dellien

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal – Dellien + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal – Dellien… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten