Federer start seizoen met simpele zege

Roger Federer heeft op de Australian open eenvoudig de tweede ronde behaald. In drie gemakkelijke sets rekende de 38-jarige Zwitser af met de 30-jarige Amerikaan Steve Johnson. Federer die inmiddels voor de 22ste keer op de Australian open aanwezig is kwam tegen de lange en ervaren Amerikaan geen moment in de problemen. 

Sterk begin van 2020

Federer speelde bijzonder sterk in zijn eerste wedstrijd van 2020, de Zwitser sloeg meer dan 10 aces en verloor zijn service geen enkele keer. Na 80 minuten won de zesvoudig kampioen in Melbourne met 6-3 / 6-2 en 6-2. Nadat hij ervoor had gekozen de ATP cup eerder deze maand over te slaan begon Federer scherp tegen Johnson die eerder dit seizoen het challenger van Bendigo gewonnen. Onder het gesloten dak -in verband met het slechte weer op de buitenbanen- verzamelden zich vele fans om de publieksfavoriet aan het werk te zien. Met een snelle break in de openingsgame van de Amerikaan nam de 20-voudig grand slam kampioen direct een voorsprong die gedurende de wedstrijd geen moment meer in gevaar kwam.

Marathonpartij

In de tweede ronde wordt de Zwitser vergezeld door o.a. Novak Djokovic die in 4 sets won van Jan-Lennard Struff, Matteo Berritini, Sam Querry en Daniël Evans die na een marathonpartij te sterk was voor Mackenzie McDonald. Voor Borna Coric en Denis Shapovalov zit het toernooi in Melbourne er na één ronde op.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: artist impression // meer nieuws bij de website van AO

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de komende tennis competitie, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Federer – Johnson

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Federer – Johnson + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Federer – Johnson… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten