Diede de Groot verliest voor het eerst in 3 jaar

Rolstoeltennisster Diede de Groot uit Worden heeft voor het eerst na 145 overwinningen een unieke nederlaag geleden. De absolute topspeelster bij de rolstoel tennissters ging onderuit in de finale van het wereldkampioenschap voor landen in Turkije. De Chinese speelster Li Xiaohui was duidelijk de sterkste in twee sets en won met 6-3 en 6-2.

Ongekend succes voor De Groot

De laatste keer dat de De Groot verloor was begin 2021 tegen de Japanse Yui Kamiji in een voorbereidingsduel op de Australian open.

De 27-jarige Groot was de afgelopen jaren ongekend succesvol. Ze won drie jaar op rij alle grandslam toernooien in het enkelspel. Daarnaast was ze ook nog eens de beste op de paralympics in Tokio. Vorige maand kreeg ze een prachtige beloning voor haar ongekende succesreeks met de toekenning van de Laureus award.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geรฏnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Diede de Groot verliest

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Diede de Groot verliest + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Diede de Groot verliest… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten