Australian open 2020: nog 15 dagen

Nog even geduld, 15 dagen om precies te zijn maar het eerste grand slam van 2020 komt er toch echt weer aan. Ook vandaag blikken we weer even terug op een prachtige Australian open finale uit het verleden. De finale van 1987 tussen de Australische favoriet Pat Cash en de Zweedse alleskunner Stefan Edberg. Een prachtige strijd tussen “echte tennissers”…. spelers die serve-and-volley tot een kunst maakten en de baan opstapten met maar één doel; AANVALLEND TENNIS. Oké de tennisbroeken van de heren hebben de tand des tijds niet echt doorstaan maar verder zijn dit toch wedstrijden die meer tot de verbeelding spreken in mijn optiek. Snelle grasbanen zodat er niet van die eindeloze rallies plaatsvinden en spelers die bij half court ballen gewoon naar het net stormden. Plus… niet na ieder punt een heel arsenaal aan vertragende maniertjes showen.

De wedstrijd zelf was wederom een ware thriller, Edberg won de eerste twee sets eenvoudig om Cash vervolgens sterk terug te zien komen. De Australiër won de derde en vierde set om uiteindelijk toch in de vijfde set het hoofd te moeten buigen tegen de man met het mooiste tennis shirt van dat jaar tennisjaar. Met de 6-3, 6-4, 3-6, 5-7 en 6-3 overwinning won Edberg zijn tweede titel in Australië. Na deze overwinning haalde de Zweed nog driemaal de finale in Australië, deze verloor hij echter alle drie. (Tweemaal tegen Courier en een opgave in de finale tegen Lendl)

Op deze pagina’s vindt u verwijzingen naar Youtube clips van de mooiste en belangrijkste wedstrijden in het tennis, van de huidige toppers zoals Federer, Djokovic, Nadal, Wawrinka en Murray maar ook de aanstormende talenten zoals Tsitsipas, Zverev, Sinner, Thiem, Shapovalov, Medvedev en De Minaur. Aangevuld natuurlijk met de tennis helden uit een “grijs verleden” zoals Nastase, Borg, McEnroe, Connors, Edberg, Becker, Lendl, Wilander, Courier, Safin, Hewitt, Noah, Muster, Sampras, Agassi, Kuerten, Rafter, Kafelnikov en Ferrero.

(bekijk meer op de website van de Australian open: Stefan Edberg vs Pat Cash Australian open 1985 halve finale | AO Classics)

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Video screen grab // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de historie van het tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Edberg – Cash

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Edberg – Cash + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Edberg – Cash… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten