Video: Williams tegen Kerber finale Australian open 2016

In 2016 bracht de finale tijdens de Australian open een bekend en een verrassend gezicht. Titelverdedigster Serena Williams verloor in 3 spannende sets van de Duitse Angelique Kerber. Kerber werd met haar eerste overwinning de allereerste speelster ooit die -na het overleven van een matchpoint in de eerste ronde- een grand slam op haar naam schreef. Ze was ook de eerste Duitse die een grand slam won na Steffi Graf’s overwinning op de Franse open van 1999.

Het verlies van Williams betekende haar eerste nederlaag na acht gewonnen grand slam finales in het enkelspel. De drie als eerste geplaatste speelsters Serena Williams, Simona Halep en Garbiñe Muguruza hadden allen de kans om na het toernooi de wereldranglijst aan te voeren. Halep en Muguruza werden echter uitgeschakeld in respectievelijk de eerste en derde ronde, waardoor Williams haar eerste plaats behield na afloop van het toernooi. 

Debuut Naomi Osaka

Het toernooi in 2016 betekende ook het debuut van Naomi Osaka op een grand slam. Osaka verloor van voormalig nummer één Victoria Azarenka in de derde ronde. Drie later claimde Osaka in Australië haar tweede grand slam titel en de eerste plaats op de WTA ranglijst.

Op deze pagina’s vindt u verwijzingen naar Youtube clips van de mooiste en belangrijkste wedstrijden in het tennis, van de huidige toppers zoals Williams, Kerber, Bertens, Barty, Pliskova, Halep, Sharapova en Osaka maar ook de aanstormende talenten zoals Andreescu, Vondrousova, Kenin, Anisimova en Gauff. Aangevuld natuurlijk met de tennis heldinnen uit een “grijs verleden” zoals Navratilova, Evert, Sukova, Graf, Henin, Seles, Capriati, Clijsters, Hingis, Azarenka, Mauresmo, Sánchez-Vicario, Venus Williams, Safina en Davenport.

(bekijk meer op de website van de Australian open: AO Classics: Serena Williams vs Angelique Kerber Australian open finale 2016 | AO Classics)

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Video screen grab // WTA official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de historie van het tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Williams tegen Kerber

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Williams tegen Kerber + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Williams tegen Kerber… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten