Maria Sharapova ontvangt wild card voor Brisbane

De Russische Maria Sharapova zal later in januari deelnemen aan het Brisbane international tennis toernooi na het ontvangen van een wildcard. De voormalige nummer één van de wereld speelde vorig jaar slechts 15 wedstrijden vanwege een langdurige schouderblessure.

Sharapova -vijfvoudig grand slam-kampioene- speelde voor het laatst een competitieve wedstrijd in de eerste ronde van de U.S. open in augustus. “Brisbane, ik heb je gemist en ik ben zo blij en opgewonden om mijn tennisjaar 2020 te beginnen op jullie toernooi.” zei Sharapova in een video op sociale media. “Ik heb de fans gemist, ik heb het evenement zo gemist en ik kijk er zo naar uit om iedereen weer te zien.”

Pliskova, Barty en Osaka

Andere deelnemers aan het evenement, dat loopt van 6 tot 12 januari, zijn titelverdediger Karolina Pliskova, nummer één van de wereld  Ashleigh Barty en de Japanse Naomi Osaka.

Het toernooi wordt gezien als een belangrijke opwarmer voor het eerste grand slam-toernooi van het jaar, de Australian open 2020 in Melbourne, die op 20 januari begint. Met een ranking van 130 in de wereld heeft Sharapova een wildcard nodig om direct toegang te krijgen tot het hoofdschema van de Australian open. Een toernooi dat ze in 2008 won. In 2016 werd Sharapova tijdens de Australian open betrapt op het gebruik van doping, wat leidde tot een schorsing van 15 maanden.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // Brisbane international official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australische tennis kampioenschappen 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Maria Sharapova

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Maria Sharapova + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Maria Sharapova… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten