Shapovalov verslaat Zverev op ATP cup

Denis Shapovalov heeft Canada’s kansen op de ATP cup levend gehouden met een eenvoudige overwinning op Alexander “Sacha” Zverev. Shapovalov boekte al zijn tweede top-10 zege van het nieuwe jaar in het enkelspel. Samen met landgenoot Felix Auger-Aliassime boekte Canada een zege in het dubbelspel, dankzij deze 2-1 overwinning is het jonge team inmiddels verzekerd van een plaats bij de laatste acht. Duitsland is na de nederlaag uitgeschakeld in het landentoernooi. 

Sterk dubbel 

Auger-Aliassime en Shapovalov versloegen in Brisbane de regerend Franse open kampioenen Kevin Krawietz en Andreas Mies met 6-3 / 7-6. Shapovalov en Auger-Alliasime vervolgen met de poule-winnaars Australië hun toernooi donderdag in Sydney. De tegenstander van het Canadese koppel is op dit moment nog onbekend. Alle zes ATP cup-groepswinnaars plus de twee beste tweede-plaats teams vervolgen hun toernooi in Sydney. Australië met o.a. Nick Kyrgios en Alex de Minaur wonnen groep F met 3 totaal overwinningen.

Shapovalov was na afloop van de wedstrijden zeer tevreden. “Ik ben echt blij met de winst en hopelijk kunnen we doorgaan. Ik heb het gevoel dat we absoluut één van de topteams zijn en ik heb het gevoel dat we het zeker verdienen om naar Sydney te gaan. Hopelijk kunnen we -als we die kans krijgen- heel veel schade aanrichten.”

Dominant op service

Shapovalov versloeg de nummer zeven van de wereld “Sacha” Zverev met 6-2, 6-2 om het beslissende dubbel af te dwingen. De 20-jarige Shapovalov, die eerder in Brisbane nummer zes van de wereld Stefanos Tsitsipas al versloeg, won 91 procent (30/33) van zijn eerste service punten en domineerde de tweede serve van Zverev. De Duitser claimde slechts 29 procent (7/24) van die punten en sloeg maar liefst zeven dubbele fouten. “Er zijn veel dingen die ik nog moet verbeteren, maar het is het begin van het seizoen.” zei Zverev. “Ik moet mijn ritme nog vinden op de baan.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website ATP cup

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op het nieuwe tennisseizoen, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Denis Shapovalov

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Denis Shapovalov + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Denis Shapovalov… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten