Muguruza verrast in Australië – Federer niet

Garbiñe Muguruza heeft op de Australian open verrassend de finale gehaald. De Spaanse die ongeplaatst was na een aantal magere jaren versloeg in een felbevochten wedstrijd Simona Halep met 7-6 en 7-5. Roger Federer slaagde er -ondanks een blessure- niet in om de nummer twee van de plaatsingslijst Novak Djokovic te verrassen.

Finalistes halve finale dames

De Australian Open kent de finalistes in het dames enkelspel. Nadat eerder Sofia Kenin de publieksfavoriet Ashleigh Barty wist uit te schakelen versloeg Muguruza Halep in de andere halve finale.

Halep die bezig was aan een sterk toernooi had voldoende kansen maar kon deze niet benutten. Muguruza die nog nooit de halve finale van de Australian Open had gehaald lijkt na een minder jaar helemaal terug te zijn op haar allerbeste niveau. De voormalige winnares in Parijs en Londen schakelde sterke speelsters als Svitolina, Bertens en Pavlyuchenkova uit.

De eerste set was enorm spannend. In de tiebreak leken beide speelsters het echter niet af te willen maken want voor beiden waren er meerdere setpoints. Uiteindelijk lukte het Muguruza om met 10-8 de set binnen te slepen. Een stevige teleurstelling voor Halep, maar de Roemeense krabbelde overeind en had al snel een service break te pakken in de tweede set. Muguruza bleef echter sterk spelen en ondanks een 4-5 achterstand slaagde de Spaanse er in de set met 7-5 winnend af te sluiten. Op zaterdag neemt ze het in de finale op tegen de verrassende Amerikaanse Sofia Kenin.

Verrassing tegen Barty

Kenin zorgde door winst op de nummer één van de plaatstingslijst Ashley Barty voor een enorme verrassing. De jonge Amerikaanse met Russische roots speelde een uitstekende wedstrijd en won tegen de verwachtingen in met 7-6 en 7-5 van de eerste Australische halve finaliste sinds 1980.

Djokovic ouderwets sterk

In de eerste halve finale bij de heren kon een geblesseerde Roger Federer niet voor verrassing zorgen. De 38-jarige Zwitser begon nog wel zeer sterk maar gemiste breakkansen op een 1-4 voorsprong en een 3-5 voorsprong waren niet genoeg tegen de huizenhoge favoriet Novak Djokovic. Djokovic die zijn slechte start weet aan de blessure van Federer waardoor hij zich richtte op het spel van de Zwitser i.p.v. zijn eigen wedstrijdplan kwam na winst in de tie-break niet meer in problemen en won eenvoudig met 7-6 / 6-4 en 6-3.

Na afloop sprak de Servische vedette nog wel zijn respect uit voor het feit dat Federer het ondanks zijn beperkte beweeg mogelijkheden het geprobeerd had voor het enthousiaste publiek in de Rod Laver arena.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Facebook AO2020 // website AO2020

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de tenniszomer in Australië, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Muguruza en Kenin

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Muguruza en Kenin + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Muguruza en Kenin… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten