De Minaur mist Australian open 2020

Alex de Minaur heeft zich af moeten melden voor de Australian open 2020 met een scheurtje in een buikspier. De Australische nummer één trok zich eerder deze week al terug uit het toernooi van Adelaide International met dezelfde blessure. Het afgelopen jaar bereikte De Minaur de derde ronde van de Australian open waarin hij een nederlaag leed tegen Rafael Nadal in de Rod Laver arena.

Teleurstelling De Minaur

De Minaur was uitermate teleurgesteld. “Het is natuurlijk niet geweldig. Ik ga niet liegen. Het is duidelijk een periode op de tenniskalender waar ik echt naar uitkijk en waar ik al het harde werk voor doe. Dus het is behoorlijk teleurstellend om mijn eigen thuis grand slam te missen.” zei De Minaur in een persconferentie op donderdagmiddag.

“Ik wilde naar buiten gaan en tennissen maar ik heb een tweedegraads verrekking. Het is helaas geen grapje maar een zeer serieuze blessure. Bij al mijn dagelijkse bezigheden heb ik op dit moment pijn. Dus dit is de beste beslissing.”

Sterk begin nieuwe tennis seizoen

De Minaur die momenteel net buiten de top 20 staat begon zijn seizoen uistekend met Australië tijdens de ATP cup 2020. Hij behaalde zware drie-sets overwinningen op hoger gerangschikte spelers als Alexander Zverev en Denis Shapovalov na in beide wedstrijden achter te hebben gestaan. Na deze wedstrijden volgde een wedstrijd van meer dan drie uur tegen Dan Evans + een zware dubbel. Met het bereiken van de halve finale volgde vervolgens een zware drie-setter tegen de nummer één van de wereld Rafael Nadal. Deze twee zware wedstrijden in twee dagen blijken voor de jonge Australiër een te zware belasting te zijn geweest.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // website van het Australian open

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de frisse Australische tenniszomer, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Alex de Minaur

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Alex de Minaur + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Alex de Minaur… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten