Arianne Hartono nog één overwinning verwijderd van de Australian open

Arianne Hartono is nog één overwinning verwijderd van het hoofdtoernooi van de Australian open in Melbourne. De Nederlandse met een ranking buiten de top 200 van de wereld was in het kwalificatietoernooi net te sterk voor de Australische Destanee Aiava. Na een lange en spannende wedstrijd won Hartono met 3-6 / 6-3 en 7-6. In de derde ronde neemt zij het op tegen de als veertiende geplaatste Laura Pigossi uit Brazilië.

Een spannende derde set

Na een zeer spannende laatste set liep Hartono in de tiebreak van 3-3 uit naar 6-3. Na bijna 2 uur tennis benutte ze bij 9-6 haar eerste matchpoint tegen de Australische die buiten de top 300 staat en die met een wildcard was toegelaten.

Een herhaling op de Australian open van vorig jaar…

In de derde neemt Hartono het zodoende op tegen de Braziliaanse Pigossi, zij hoefde niet in actie te komen tegen de Japanse Misaki Doi die met een blessure een walk-over gaf. De 26-jarige Hartono beleefde in 2022 tijdens de Australian open in Melbourne het voorlopige hoogtepunt uit haar loopbaan door toen drie kwalificatiewedstrijden te winnen. Ze verloor begin 2022 uiteindelijk in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de Amerikaanse Amanda Anisimova.

Het hoofdtoernooi begint maandag. Hartono kan in Melbourne de derde Nederlandse tennisser in het hoofdschema worden. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor spelen in het hoofdtoernooi bij de mannen, bij de vrouwen is Nederland helaas nog niet vertegenwoordigd in het hoofdtoernooi. Eerder verloren o.a. Tim van Rijthoven en Aranxta Rus in de eerste ronde van het kwalificatie toernooi. Wil je weten hoe veel de spelers kunnen verdienen, op deze pagina vind je een overzicht van het prijzengeld op de Australian open 2023

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2023, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Arianne Hartono

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Arianne Hartono + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Arianne Hartono… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten