Serena Williams en de hoge verwachtingen tijdens de Australian open 2020

Toen de 36-jarige Serena Williams in januari 2017 de Daphne Akhurst memorial cup in Melbourne park omhoog hield om haar 23e Grand Slam-titel te vieren, was de tenniswereld er zich terdege van bewust dat de Amerikaanse erg dicht bij één van de grootste records van de sport kwam.

De winst in de finale van 2017 tegen zus Venus -op de Australian Open- bracht haar op één grand slam overwinning van Margaret Court’s all time record van 24 grand slam overwinningen.

Het was Williams’ zesde grand slam overwinning in haar laatste 10 grand slams… titel 24 was snel te verwachten, vermoedde iedereen.

Maar wat weinigen op dat moment wisten, was dat Williams zwanger was en dat ze pas in maart 2018 opnieuw op een tennisbaan zou stappen, meer dan een jaar na het omhoog houden van de trofee in de Rod Laver arena, en ongeveer zeven maanden na haar eerste dochter Olympia.

Williams overleefde een aantal levensbedreigende complicaties na haar bevalling en nadat ze volledig hersteld was, zei ze dat ze nooit had getwijfeld aan een terugkeer in het tennis circuit. Na haar terugkeer schreef ze nieuwe hoofdstukken in haar carrière en op haar 38e gaat ze tijdens de Australian open 2020 wederom op zoek naar die zo felbegeerde 24e grand slam titel.

De Amerikaanse – zeven maal kampioen in Melbourne – heeft sinds 2017 vier grand slam-finales gespeeld na haar zwangerschap die ze echter alle vier verloor. Tussen 1999 en 2017 verloor Williams slechts zes finales bij de grand slams wat natuurlijk wel tot enige irritatie leidde in het kamp Williams.

“Eerlijk gezegd is het natuurlijk echt super frustrerend.” bekende Williams tegen verslaggevers in New York na haar laatste nederlaag in een grand slam-finale tegen de Canadese Bianca Andreescu in september.

“Ik ben zo dichtbij, zo dichtbij, zo dichtbij en toch ook weer zo ver weg. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Ik denk dat ik gewoon door moet gaan als professioneel tennisster en er gewoon voor moet blijven vechten.“

Voormalig topspeelster Martina Navratilova denkt dat de Australian open 2020 Williams een goede kans zal bieden om haar 24e titel binnen te halen, omdat het snellere oppervlak en de omstandigheden haar beter zouden passen dan het tragere hardcourt in New York. Williams heeft een record van 85-11 in Melbourne park dat ze met veel plezier zou willen verbeteren naar 92-11 de komende weken.

Auteur: Vincent Bons // Fotografie: artist impression // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open in 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Serena Williams

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Serena Williams + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Serena Williams… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten