De nieuwe solution speed™ FF 2 van Asics

De nieuwe SOLUTION SPEED FF 2 dames.
SOLUTION SPEED FF 2 in lichtblauwe uitvoering.
SOLUTION SPEED FF 2 in witte uitvoering.
De nieuwe SOLUTION SPEED FF 2 heren.

Lichter en flexibeler vanaf de eerste stap, speciaal voor de all-court speler lanceert ASICS vandaag de SOLUTION SPEED™ FF 2 all-court* tennisschoen. De opvolger van de SOLUTION SPEED FF zit boordevol innovatieve technologieën en is uitgebreid getest in het ASICS Institute of Sport Science in Kobe, Japan, om spelers sneller van de baseline te brengen. Bovendien voelt de schoen lichter en flexibeler aan.

ASICS SOLUTION SPEED FF 2

De lichtblauwe dames versie van de SOLUTION SPEED FF 2.
Asics SOLUTION SPEED FF 2 Barty binnenkort tijdens de AO2021 voor het eerst te koop.

Nieuw aan de SOLUTION SPEED FF 2 is een verbeterde tussenzool. De tussenzool bestaande uit FLYTEFOAM™ en FLYTEFOAM PROPEL zorgen samen voor de zachtste, en lichtste demping tot nu toe. De eveneens nieuwe ASICS GRIP™ technologie vermindert het uitglijden bij het starten met bewegen op de baan en geeft all-court spelers het vertrouwen en de gemoedsrust dat ze niet zullen uitglijden of de controle verliezen, waar ze zich ook bevinden op de baan.

Om snel van richting te veranderen op de baan heeft ASICS de TWISTRUSS™-technologie uitgebreid naar de voorkant van de voet. Uit de test** is gebleken dat spelers en speelsters sneller starten vanuit de beginpositie en hebben de spelers met de nieuwe SOLUTION SPEED FF snellere bewegingen laten zien.

Lichter en sneller met de SOLUTION SPEED FF 2

“Als speler is het het moeilijkst om de bal voor te blijven terwijl je zoveel mogelijk van het veld aflegt”, zegt David Goffin. “Met de nieuwe SOLUTION SPEED FF 2 voel ik me lichter en sneller, wat ik na zo lang spelen op het vorige model niet voor mogelijk hield. Ik ervaar ook een betere grip op de baan. Dus, hoe vaak ik ook van richting verander op de baan, ik heb er altijd vertrouwen in dat mijn schoenen het volhouden,” aldus de tennisser.

“ASICS is een Japans merk. We volgen het principe van “Kaizen”, wat “continue verbetering” betekent, met elk nieuw product dat we introduceren,” zegt Rene Zandbergen, Head of footwear innovation bij ASICS Europe. “Om de SOLUTION SPEED tennisschoen te verbeteren, spraken we met veel all-court spelers van alle niveaus. Ze vertelden ons allemaal één ding – snelheid vanaf de baseline is het belangrijkste voor hun spel. Daarnaast moeten ze erop kunnen vertrouwen dat ze sneller zijn dan de tegenstander, terwijl ze ook de hele baan afleggen. Dus met de nieuwe SOLUTION SPEED FF hebben we geprobeerd om het lichter, sneller en flexibeler te maken.”

Dynamische bewegingen op de tennisbaan

De oranje heren versie van de SOLUTION SPEED FF 2.
Asics SOLUTION SPEED FF 2 Goffin binnenkort tijdens de AO2021 voor het eerst te koop.

Tatsuya Ishikawa, Lead Researcher, ASICS Institute of Sport Science, Footwear team zegt: “In tegenstelling tot hardlopen, waarbij het vooral gaat om het bewegen in rechte lijnen, gaat het bij tennis om veel meer dynamische bewegingen. Daarom is het zo belangrijk om een tennisschoen te kiezen die is afgestemd op je speelstijl. Naarmate de speelstijlen verder ontwikkelden en meer fysiek zijn geworden blijven we toegewijd aan het creëren van de meest geavanceerde tennisschoenen om spelers van alle niveaus optimaal te laten presteren, blessurevrij te blijven en te genieten van het spel waar ze van houden.”

Toptennissers David Goffin (14), Alex de Minaur (25) en Jennifer Brady (25) zullen de nieuwe SOLUTION SPEED FF 2 laten debuteren op de Australian Open.

Review grandslamtennisblog

Het is op dit moment van schrijven nog niet echt mogelijk een volledige review te schrijven want de schoen is nog niet op de markt. Ik ben wel aangenaam verrast door de vormgeving van de schoen. Met de moderne productie technieken zie je steeds meer bijzondere schoenen op de markt komen die niet meer gemaakt zijn van leer maar eerder “gegoten” worden in kunststof vormen. Dat zie je ook terug in de motieven van de schoenen, iets dat mij als grafisch vormgever erg aanspreekt. Mijn eerste indruk is dan ook zeer positief!!!

Beschikbaar in Europa vanaf 15 januari op tennisdirect.nl.


Op deze pagina’s behandelen wij tennis (gerelateerde) producten en beoordelen deze. Dat kunnen fashion items zijn zoals bijvoorbeeld oude tennisschoenen zoals de Adidas Stan Smith of oude shirts die op Ebay te vinden zijn. Maar ook nieuwe rackets, tennisschoenen of kleding die op de grand slams verkocht worden. De artikelen worden bekeken met een “vormgevers oog”. Dat kan dus betekenen dat een racket geweldig is om mee te spelen maar qua vormgeving niet echt aansprekend is. Of natuurlijk vice versa, een prachtig vormgegeven racket dat volstrekt onbespeelbaar is.

Auteur: persbericht Asics // Fotografie: Asics tennis

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open in 2021, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – SOLUTION SPEED FF 2

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over de Asics SOLUTION SPEED FF 2 + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over de Asics SOLUTION SPEED FF 2… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten