Djokovic vergroot kansen op ATP finals in Turijn

Het achtste ATP masters 1000-evenement van het seizoen zag Jannik Sinner de winst pakken tijdens de Rolex Shanghai masters. Met het einde van het seizoen in zicht wordt de strijd om kwalificatie voor de Nitto ATP finals steeds intenser.

Sinner, Alcaraz en Zverev inmiddels geplaatst

Jannik Sinner, Carlos Alcaraz en Alexander Zverev zijn inmiddels al geplaatst. Zevenvoudig record-kampioen Novak Djokovic versterkte zijn positie door de finale te bereiken en Taylor Fritz consolideerde zijn positie in de live race na het bereiken van de laatste vier. Hoe staan enkele potentiële deelnemers er voor op dit moment?

Novak Djokovic – plaats 6 (3.910 punten)

De Serviër klom drie plaatsen naar de zesde plaats in de “ATP live race to Turin” nadat hij de finale in Shanghai had bereikt. De 37-jarige Djokovic verloor slechts één set op weg naar zijn 59e ATP masters 1000-finale en eerste in 2024.

Djokovic slaagde er echter niet in Sinner te verslaan, die zijn zevende titel van het jaar veroverde. Djokovic heeft met het bereiken van de finale goede zaken gedaan en maakt een uitstekende kans op een 17e deelname.

Daniil Medvedev – plaats 4 (4.820 punten)

Medvedev staat op de rand van kwalificatie voor de Nitto ATP finals na een kwartfinale in Shanghai. De 28-jarige Rus behaalde overwinningen tegen Thiago Seyboth Wild, Matteo Arnaldi en Stefanos Tsitsipas voordat Sinner te sterk was in de kwartfinale. Medvedev won de Nitto ATP finals een keer in 2020.

Taylor Fritz – plaats 5 (4.290 punten)

De 26-jarige Amerikaan consolideerde zijn vijfde plaats in de “ATP live race to Turin” nadat hij pas de tweede Amerikaanse halve finalist in de toernooi geschiedenis van Shanghai was geworden (Sebastian Korda deed dit in 2023). Fritz die 49 wedstrijden won dit jaar, is op zoek naar een tweede optreden in Turijn, nadat hij bij zijn debuut in 2022 de laatste vier bereikte.

Grigor Dimitrov – plaats 10 (2.935 punten)

Dimitrov houdt een bescheiden kans op deelname in Turijn. De Bulgaar presteerde beter dan de als zevende geplaatste Casper Ruud (3.805 punten) en de als achtste geplaatste Andrey Rublev (3.580 punten). Dimitrov reikte tot de vierde ronde, maar verloor van de Tsjech Jakub Mensik, die ook Rublev versloeg en een set won van Djokovic.

Dimitrov neemt deze week deel aan het ATP-250 toernooi in Stockholm. Een indoor toernooi waar hij de strijd aangaat met o.a. Andrey Rublev. Ruud en de als negende geplaatste Alex de Minaur (3.305 punten) zijn de hoogst geplaatste spelers tijdens het ATP-250 in Antwerpen. De Minaur staat vanwege een blessure sinds de US Open aan de kant.

Auteur: Redactie GSTB

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op https://grandslam-tennis.nl

Grandslamtennisblog.com – Djokovic vergroot kansen op ATP finals in Turijn

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Djokovic vergroot kansen op ATP finals in Turijn + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Djokovic vergroot kansen op ATP finals in Turijn… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.