Zware eerste ronde voor Nadal op de Australian open

Titelverdediger Rafael Nadal heeft een pittige eerste ronde op de Australian open, de titelverdediger en nummer 1 geplaatste Spanjaard voorkwam wel dat hij in hetzelfde schema werd geplaatst als meervoudig (9) Australian Open-winnaar Novak Djokovic. Maar met het loten van de jonge Brit Jack Draper kan de meervoudig grandslam kampioen, die de afgelopen maanden slechts 1 wedstrijd wist te winnen, direct vol aan de bak. Onderstaand vind je de belangrijke conclusies uit de loting van het heren enkelspel in 2023:

Potentiële US open rematch voor Nadal

Rafael Nadal is voor het eerst in 3 jaar als eerste geplaatst op de Australian open en zijn toernooi begint direct zeer pittig met een eerste ronde tegen de jonge en talentvolle Jack Draper. Draper die het afgelopen jaar een flinke sprong op de ATP ranglijst maakte en vorige week in Adelaide zijn tweede halve finale ooit bereikte zal zeker kansen zien tegen de nummer 2 van de wereld. Mocht Nadal de tweede week van het toernooi in Melbourne halen dan wacht hem misschien een rematch met Frances Tiafoe die hem op de US open vorig jaar versloeg. Na een eventuele overwinning tegen de recente winnaar van de United cup wacht een potentiële kwartfinale tegen de finalist van vorig jaar, de Rus Daniil Medvedev.

In de halve finale wacht volgens planning de Griek Stefanos Tsitsipas, de man die Nadal 2 jaar terug -als laatste speler- in de kwartfinale versloeg. De Griek kan in de derde ronde overigens Botic van de Zandschulp of Tallon Griekspoor treffen, beide Nederlanders kunnen elkaar namelijk treffen in de 2e ronde. In de 4e ronde wacht een eventuele krachtmeting met de talentvolle en als 15e geplaatste Italiaan Jannik Sinner en een mogelijke kwartfinale tegen de als 6e geplaatste Felix Auger-Aliassime.

Novak Djokovic kent perfecte voorbereiding

Negenvoudig kampioen Djokovic kende een perfecte start van het jaar met de toernooi winst in Adelaide als voorbereiding op zijn terugkeer tijdens de Australian open van 2023. Djokovic die op de Australian open zal proberen Rafael Nadal te evenaren qua gewonnen majors, begint zijn toernooi tegen de Spanjaard Roberto Carballes Baena. In de 4e ronde wacht mogelijk een andere Spanjaard, het veertiende reekshoofd Pablo Carreno Busta.

Het negende reekshoofd Holger Rune uit Denemarken is een naam die velen nauwlettend in de gaten houden nadat hij zijn intenties duidelijk maakte om dit jaar een major te willen winnen. Mocht de 19-jarige Deen, na het bereiken van de kwartfinales tijdens Roland Garros 2022 vorig jaar, op de Australian open zijn tweede grand slam-kwartfinale bereiken. Dan kan hij het opnemen tegen Djokovic, de man die hij vorig jaar in Parijs Bercy versloeg in de finale.

Mocht de 35-jarige Djokovic doorstoten naar de halve finale, dan zou de als tweede geplaatste Noor Casper Ruud of de als achtste geplaatste Amerikaan Taylor Fritz zijn verwachte tegenstander zijn.

Prachtige affiches in de eerste ronde

In de eerste ronde staan er een paar prachtige affiches op het programma in Melbourne. Zo treft Dominic Thiem -voormalig finalist in 2020- de als vijfde geplaatste Andrej Rublev. De Oostenrijker die na een zware polsoperatie langzaam terugkeert zal alle zeilen bij moeten zetten om zijn negatieve head to head (2-4) niet verder op te laten lopen. Een andere voormalige finalist Andy Murray (2010, 2011, 2013, 2015 en 2016) werd in zijn eerste ronde gekoppeld aan de nummer 13 van de plaatsingslijst en voormalig Wimbledon finalist Matteo Berrettini.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2023, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – loting Australian open 2023

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over de loting Australian open 2023 + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over de loting Australian open 2023… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten