Video: Federer – Safin halve finale Australian open 2005

Een laatste stuiptrekking van de Russische grootheid Marat Safin leidde hem in 2005 naar de halve finales van de Australian open tegen titelverdediger Roger Federer. De Rus die het jaar er voor eenvoudig door de Zwitser was verslagen in de finale, was echter in opperbeste stemming en speelde één van de beste wedstrijden uit zijn carrière. In een geweldige vijf-setter die door de verslaggever werd omschreven als “tennis of the highest quality of both players” bleek Safin uiteindelijk te sterk voor Federer. Safin overleefde een matchpoint in  de vierde set en bereikte uiteindelijk zijn derde -en laatste- Australian open finale. Na twee eerdere nederlagen tegen Johansson en Federer was hij in zijn laatste finale uiteindelijk in vier sets te sterk voor Lleyton Hewitt.

Federer won de spannende eerste set met 7-5 om Safin in de tweede set met 6-4 terug te zien komen. De derde set werd in een tiebreak door Federer beslist en ook de vierde set leidde tot een tiebreak. Safin overleefde in deze tiebreak -na een tweetal briljante volleys van Federer- een matchpoint op Federer’s service om een vijfde set af te dwingen. De Rus was in deze set “overduidelijk” de beste ondanks een eerste kans om de wedstrijd uit te serveren te hebben gemist. Na meerdere gemiste matchpoints op Federer’s service lukte het uiteindelijk bij een 8-7 voorsprong om een zesde matchpoint wel te benutten.

Op deze pagina’s vindt u verwijzingen naar Youtube clips van de mooiste en belangrijkste wedstrijden in het tennis, van de huidige toppers zoals Federer, Djokovic, Nadal, Wawrinka en Murray maar ook de aanstormende talenten zoals Tsitsipas, Zverev, Sinner, Thiem, Shapovalov, Medvedev en De Minaur. Aangevuld natuurlijk met de tennis helden uit een “grijs verleden” zoals Nastase, Borg, McEnroe, Connors, Edberg, Becker, Lendl, Wilander, Courier, Safin, Hewitt, Noah, Muster, Sampras, Agassi, Kuerten, Rafter, Kafelnikov en Ferrero.

(bekijk meer op de website van de Australian open: Roger Federer vs Marat Safin Australian open 2005 halve finale | AO Classics)

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Video screen grab // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de historie van het tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Marat Safin

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Marat Safin + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Marat Safin… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten