Sabalenka en Pegula naar finale US open 2024

Aryna Sabalenka heeft zich wederom geplaatst voor de finale van de US open in het dames enkelspel. De Belarussische was in 2 sets met 6-3 en 7-6 te sterk voor Emma Navarro, die eerder in het toernooi titelverdedigster Coco Gauff had uitgeschakeld.

Sabalenka domineert

Wederom domineerde Sabalenka in de halve finale met haar verwoestende slagen vanaf de baseline. Navarro kon daar in de eerste set weinig tegenover brengen. Pas vanaf set twee kwam de Amerikaanse -die voor het eerst de laatste vier bereikte- in de wedstrijd. Pas bij 5-4 in de tweede set lukte het haar om Sabalenka voor het eerst te breken.

In de tie-break die 2 games later volgde bleek de nummer twee van de wereld echter te sterk. Nadat ze vorig jaar nipt de finale in het Arthur Ashe stadium verloor van Gauff, krijgt Sabalenka zaterdag een nieuwe kans op de titel


“Als je aan het begin van het seizoen had gezegd dat ik in de finale van de US open zou staan, had ik je hard uitgelachen.”

Jessica Pegula


Pegula bereikt eerste grandslam finale ooit

Jessica Pegula heeft voor het eerst in haar carrière de finale van een grandslam toernooi bereikt. De Amerikaanse was in de halve finale in drie sets te sterk voor Karolina Muchova. De Tsjechische was in eerste set duidelijk te sterk. Maar vanaf de tweede set kantelde de wedstrijd langzaam. Met 1-6 / 6-4 en 6-2 bereikte de 30-jarige Amerikaanse zo haar eerste finale.

Pegula die in de vorige ronde de als eerste geplaatste Iga Swiatek uitschakelde neemt het nu dus op tegen Sabalenka. De nummer twee van de wereld gaat na 2 Australian open titels voor grandslam titel nummer drie, voor Pegula is het de kans op een eerste grote titel.

Droom die uitkomt voor Pegula

“Het is een droom die ik als kind had die nu uitkomt.” aldus Pegula na afloop. “Het is hard werken. Je kunt je niet voorstellen hoeveel erbij komt kijken. Ik ben gewoon zo blij dat ik in de finale sta, maar ik kom hier natuurlijk om de US open te winnen.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op https://grandslam-tennis.nl

Grandslamtennisblog.com – Sabalenka en Pegula naar finale US open 2024

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Sabalenka en Pegula naar finale US open 2024 + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Sabalenka en Pegula naar finale US open 2024… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten