Lamens stunt met indrukwekkende toernooizege in Japan

Qualifier Suzan Lamens heeft in het Japanse Osaka de grootste toernooi overwinning uit haar loopbaan geboekt. De 25-jarige Nederlandse won zondag het WTA-toernooi in de Japanse stad. In de eindstrijd rekende Lamens af met Kimberly Birrell uit Australië en won met 6-0 en 6-4.

Lamens maakt debuut in top-100

Het was de tweede toernooi zege op een WTA-toernooi voor Lamens die door deze titel maandag haar debuut maakt in de top-100 van de wereldranglijst. Met haar overwinning is Lamens naast Aranxta Rus nu de tweede Nederlandse in de top-100.

Lamens begon geweldig sterk aan de finale. Binnen no-time had de nummer 125 van de wereld de eerste set binnengesleept tegen Birrell die op plek 150 stond. De uit Berkel en Rodenrijs afkomstige Lamens serveerde zeer overtuigend en gaf haar tegenstandster geen enkele kans. 

In set twee haperde de Nederlandse machine korte tijd. Lamens kwam een service-break achter maar brak al snel weer terug. Bij een 5-4 achterstand moest Birrell serveren om haar Nederlandse tegenstandster van de zege af te houden, maar dat lukte niet waardoor de zeer blije Lamens de grootste zege uit haar jonge loopbaan boekte.

Aryna Sabalenka naar plek één

Dankzij haar overwinning steeg Lamens naar een plek net binnen de top 90 op de WTA ranglijst. Aranxta Rus blijft met een plek net binnen de eerste 80 speelsters de beste Nederlandse op dit moment.

Aryna Sabalenka heeft de eerste positie op de wereldranglijst overgenomen van de Poolse Iga Swiatek. Sabalenka kwam zelf niet in actie maar zag Swiatek -die sinds de U.S. open niet meer speelde- punten verspelen vanwege haar inactiviteit.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op https://grandslam-tennis.nl

Grandslamtennisblog.com – Lamens stunt met indrukwekkende toernooizege in Japan

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Lamens stunt met indrukwekkende toernooizege in Japan + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Lamens stunt met indrukwekkende toernooizege in Japan… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten