Kiki Bertens bereikt de vierde ronde AO2020

Voor Kiki Bertens blijft de Australian open in Melbourne voortduren. Voor het eerst in haar carrière bereikte Bertens de vierde ronde op de Australian open. Onze landgenote, als negende geplaatst liet zich niet verrassen door Zarina Diyas uit Kazachstan. Op “super saturday” won Bertens in twee sets met 6-2 en 7-6.

Muguruza

Bertens verzekerde zich met de winst van zo van 185.000 euro en 180 WTA punten waarmee zij haar positie in de top 10 verstevigde. In de volgende ronde wacht Kiki Bertens een zware opgave in de persoon van Garbiñe Muguruza. De Spaanse voormalig nummer één van de wereld liet Elina Svitolina, de huidige nummer vijf van de wereld kansloos met 6-1 / 6-2. Muguruza die momenteel buiten de top 30 staat maakte jaren deel uit van de absolute top met overwinningen op Roland Garros en Wimbledon.

Bertens leidt in de onderlinge ontmoetingen met 4-2 maar won de eerste onderlinge wedstrijden bijna 10 jaar geleden en twee jaar terug had Bertens een W.O. tegen de Spaanse. De laatste twee ontmoetingen verloor Bertens nipt in Sydney en Indian Wells.

Derde partij

De Nederlandse neemt het morgen als derde in de Rod Laver arena op tegen Muguruza. De wedstrijd van Kiki Bertens wordt vooraf gegaan door Elise Mertens tegen Simona Halep en de wedstrijd uit het heren enkelspel tussen Gaël Monfils en Dominic Thiem.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // profiel Bertens op WTA tour

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de tenniszomer in Australië, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Bertens

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Bertens + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Bertens… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten