Fritz bereikt eerste halve finale op major

Taylor Fritz heeft voor het eerst de halve finale op een major bereikt in New York na een overwinning op Alexander Zverev. Vorig jaar strandde de Amerikaan nog in de kwartfinale. De 27-jarige Zverev -nummer 4 op de plaatsingslijst- stond vier jaar geleden in de finale van de US open tegen Dominic Thiem. Dit jaar verloor hij zijn tweede grandslam finale in 5 sets van Carlos Alcaraz op Roland Garros.

Hoop voor Amerikaanse tennisfans

Fritz -die als twaalfde is geplaatst- zorgt er voor dat de Amerikanen hopen eindelijk weer eens een landgenoot als winnaar kunnen begroeten. Andy Roddick was in 2003 de laatste Amerikaanse winnaar van het vierde grandslamtoernooi van het seizoen.


“Het is gaaf dat ik in de halve finale sta, maar ik heb echt het gevoel en instelling dat de klus nog niet geklaard is.”

Taylor Fritz


All-American halve finale

Fritz neemt het in de halve finale op tegen zijn landgenoot Frances Tiafoe waardoor een Amerikaanse finalist in ieder geval een zekerheid is.Tiafoe bereikte voor de tweede keer in zijn loopbaan de halve finales van de US open. De 26-jarige Amerikaan zag tegenstander Grigor Dimitrov uit Bulgarije in de kwartfinales in set vier opgeven. Met 6-3 / 6-7 / 6-3 en 4-1 bereikte Tiafoe zo -na 2022- wederom de laatste 4 in New York.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tenniskleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Fritz bereikt eerste halve finale op major

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Fritz bereikt eerste halve finale op major + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Fritz bereikt eerste halve finale op major… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten