Ferrer heeft vertrouwen in Nadal

De Spaanse Davis cup-captain David Ferrer denkt dat hij volgende maand in de wedstrijd tegen Nederland kan beschikken over Rafael Nadal. De 22-voudig grandslamkampioen baarde opzien door zich beschikbaar te stellen voor de Davis cup finale in Spanje.

Geen twijfel over Nadal

“Ik twijfel niet aan Rafa. Als het goed met hem gaat en ik zie dat hij goed traint, dan gaat hij het enkelspel spelen”, bekende Ferrer op de Spaanse televisie. “Toen de loting bekend was, heb ik hem een bericht gestuurd en gezegd dat hij zich moest voorbereiden op de wedstrijd tegen Botic van de Zandschulp. Zijn antwoord was duidelijk. “Ik zal er klaar voor zijn”, zei hij.”

Ferrer twijfelde geen seconde toen Nadal aangaf te willen spelen. “Ik weet dat Rafa een eerlijke sportman is en dat als hij de baan betreedt hij dan 100 procent geeft. Ik ken zijn capaciteiten als het om wedstrijden gaat. Het probleem dat hij heeft, is dat hij fysiek het niveau niet lang kan volhouden”, aldus Ferrer. “Maar tijdens een best of three kan hij onverslaanbaar zijn. Je kunt een speler als Rafael nooit afschrijven.”

Spanje tegen Nederland op 19 november

Spanje en Nederland treffen elkaar op 19 november. De Spanjaarden kunnen dan ook beschikken over supertalent Carlos Alcaraz die momenteel de nummer 2 van de wereld is. Alcaraz won dit jaar twee grand slams in Parijs en Londen.
De 38-jarige Nadal is afgezakt naar een plek buiten de top-150 op de wereldranglijst. Hij kwam sinds de Olympische spelen in Parijs, waar hij in de tweede ronde verloor van Novak Djokovic, niet meer in actie in het enkelspel.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op https://grandslam-tennis.nl

Grandslamtennisblog.com – Ferrer heeft vertrouwen in Nadal

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Ferrer heeft vertrouwen in Nadal + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Ferrer heeft vertrouwen in Nadal… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten