Djokovic en Federer door op Australian open

Novak Djokovic en Roger Federer hebben beide de kwartfinale op de Australian open gehaald. Titelverdediger Djokovic bereikte zijn elfde kwartfinale op de Australian open met een 6-3 / 6-4 en 6-4 overwinning op Diego Schwartzman uit Argentinië. De zevenvoudig winnaar was gefrustreerd in de eerste set maar brak de Argentijn uiteindelijk in de achtste game van de set.

Schwartzman vecht terug

Schwartzman bleef vechten, ook na een snelle 3-0 achterstand in de tweede set maar kon de Serviër niet stoppen. Een break in de vijfde game van de derde set was uiteindelijk beslissend voor een eenvoudige overwinning voor Djokovic.

De nummer twee van de wereld zal zijn niveau aanzienlijk moeten verbeteren tegen zijn volgende tegenstander. In de volgende ronde ontmoet Djokovic… Milos Raonic die met uitstekend spel in drie sets won van Marin Cilic met 6-4 / 6-3 en 7-5.

Djokovic en Federer in kwartfinale

Naast Djokovic is ook Roger Federer door naar de kwartfinale. De Zwitser kwam na een 1-0 achterstand in sets sterk terug tegen de Hongaar Marton Fucsovics. Na een 4-6 / 6-1 / 6-2 en 6-2 overwinning in Melbourne wacht in de volgende ronde de man met de mooiste naam in het tennis… Tennys Sandgren. Federer had -na zijn marathonpartij tegen John Millman- moeite om in zijn spel te komen maar na een sterk begin van de tweede set kwam de nummer drie van de plaatsingslijst steeds beter in zijn spel.

Mochten Djokovic en Federer beide hun kwartfinale winnend afsluiten dan ontmoeten zij elkaar in de halve finales. In het bovenste gedeelte van het schema zijn nog vier wedstrijden in de vierde ronde die gespeeld moeten worden.